ZAXARi Club

Πώς να φτιάξω μια επικερδή ιστοσελίδα;

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος SYNTHESIS

 • Κατασκευή ιστοσελίδων
 • 18
 • Thanked: 24 times
 • +159/-11
 • DEVELOP & DESIGN
  • Κατασκευή ιστοσελίδων | Synthesis
Πώς να φτιάξω μια επικερδή ιστοσελίδα;
« στις: Φεβρουάριος 03, 2016, 07:40:09 μμ »
Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που επικοινωνούν μαζί μας και συνομιλούμε διαπιστώνουμε πως έχουν τη λάθος εντύπωση ότι μια επαγγελματική ιστοσελίδα είναι απλή υπόθεση και η ολοκλήρωση της μια διαδικασία μόλις λίγων ωρών. Δε λέμε, καλά είναι τα παραμύθια αλλά παραμένουν πάντα απατηλά.

Ας απεγκλωβιστούμε από τις εικασίες κι ας δομήσουμε κάτι λειτουργικό, σύγχρονο και σταθερό
 
Κανείς δεν μπορεί να δημιουργήσει και να υποστηρίξει μια πλήρη επαγγελματική ιστοσελίδα ούτε σε λίγες ώρες, ούτε μόνος του. Είναι άλλη μια παγκόσμια πρωτοτυπία της χώρα μας και μια στρεβλή άποψη που έχουμε για το χώρο αυτό  και την κατασκευή ιστοσελίδων.

Όλοι έχουμε διάφορους φίλους, γνωστούς, συγγενείς, οι οποίοι μας συστήνουν κάποιους σαν τους καλύτερους στο χώρο της κατασκευής ιστοσελίδων και οι οποίοι φυσικά έχουν φτιάξει δήθεν αμέτρητες από αυτές με τη μόνη όμως μικρή διαφορά πως δεν ασχολούνται καθημερινά με το αντικείμενο αυτό, αλλά το κάνουν απλά για να συμπληρώνουν το εισόδημα τους στον ελεύθερο χρόνο τους. Σκεφτείτε όμως πως:

Αν είναι τόσο καλός σε αυτό που κάνει, τότε γιατί εργάζεται σαν σερβιτόρος π.χ.;

Ακόμα κι αν αυτός ο γνωστός είναι ο καλύτερος στον τομέα του, δεν μπορεί και δεν είναι ο καλύτερος σε όλους τους τομείς που απαιτούνται για να ολοκληρωθεί μια ιστοσελίδα η οποία απαιτεί πολλές δεξιότητες και παραμέτρους πριν την ολοκλήρωση της και είναι μια απολύτως συνεργατική διαδικασία.

Δεν θα ξεχάσουμε συγκεκριμένο περιστατικό που ιδιοκτήτης επέλεξε καθαρά για οικονομικούς λόγους όπως μας τόνισε επανειλημμένα, την διαχείριση της ιστοσελίδας του από έναν τέτοιο γνωστό του. Το αποτέλεσμα όμως αυτής της διαδικασίας ήταν να καταστραφεί η ιστοσελίδα του από λάθος χειρισμούς, να παραμείνει στον αέρα για δύο ολόκληρους μήνες δίχως να λειτουργεί τίποτα απολύτως και τελικά να υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά.

Πως μπορεί ένα και μόνο άτομο να κατέχει εξειδικευμένες γνώσεις και να καλύψει επαρκώς τομείς όπως είναι του project manager, του web developer, του web designer, του copywriter,  του digital marketer, του photographer και πολλών άλλων ακόμα;

Ας δούμε όμως γιατί όλοι αυτοί είναι απαραίτητοι και σε τι συμβάλει ο καθένας από αυτούς ξεχωριστά ώστε να αποδώσουν όλοι μαζί συνολικά ένα άρτιο τελικό αποτέλεσμα.

Project Manager ο άνθρωπος ορχήστρα. Πριν και πάνω απ’ όλα είναι απολύτως ξεκάθαρο γι αυτόν το τελικό αποτέλεσμα που επιθυμεί και πότε θα το υλοποιήσει. Είναι αυτός που θα οργανώσει σωστά την ομάδα των συνεργατών του για την ολοκλήρωση του έργου που έχουν αναλάβει όσο μικρό ή μεγάλο κι αν είναι αυτό. Ανάμεσα στα άλλα, είναι πολύ καλός στην επικοινωνία και μπορεί με ευκολία να μεταφέρει  στους συνεργάτες του τις απαιτήσεις τις δικές του αλλά και του ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας με τρόπο απλό και κατανοητό γι αυτούς.

Τελικός του στόχος είναι η υλοποίηση και η παράδοση μιας επαγγελματικής ιστοσελίδας  με τα καλύτερα αποτελέσματα.


Web Developer ο αφανής ήρωας της ομάδας. Απεχθάνεται τα ποντίκια και βρίσκεται πάντα με ένα πληκτρολόγιο αγκαλιά σε εγρήγορση για να δημιουργήσει ή να στήσει το επόμενο γρήγορο και λειτουργικό ιστότοπο ή πρόγραμμα που θα του ζητηθεί. Σερφάρει ατελείωτες ώρες σε εξειδικευμένα στέκια συζητήσεων αναλύοντας κι αναζητώντας λύσεις σε απορίες και σφάλματα που προκύπτουν από διάφορους πειραματισμούς και δεν σταματά να ενημερώνεται καθημερινά για τις εξελίξεις και τις αλλαγές στο χώρο του προγραμματισμού.

Στόχος του μια λειτουργική και όσο γίνεται περισσότερο ασφαλής ιστοσελίδα.


Web Designer ο καλλιτέχνης της ομάδας. Μονίμως χαμογελαστός κι ενθουσιασμένος με τις ιδέες για σχέδια που έχει σκοπό άμεσα να υλοποιήσει και για τα λειτουργικά κομμάτια που θα βελτιώσουν την απόδοση μιας ιστοσελίδας. Είναι αυτός που με τις μαγικές πινελιές του θα κάνει τις σκέψεις του ιδιοκτήτη εικόνα και θα συνθέσει το θαυμαστό του κόσμο δημιουργώντας μαγευτικές εμπειρίες στους χρήστες. Το ξενύχτι είναι μια προέκταση του εαυτού του κι αυτό γιατί δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη λεπτομέρεια.

Στόχος του το χαμόγελο ικανοποίησης στο πρόσωπο του ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας από την τελική της εμφάνιση. Δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο από αυτό.


Copywriter ο λογοτέχνης της ομάδας. Συντάσσει το περιεχόμενο μιας ιστοσελίδας με τρόπο τέτοιο που να είναι ελκυστικός και κατανοητός προς τους επισκέπτες της, αλλά και φιλικός προς τις μηχανές αναζήτησης και άλλα παρεμφερή εργαλεία του διαδικτύου. Βελτιστοποιεί συνεχώς το περιεχόμενο έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες επιτυχίας μιας ιστοσελίδας και το εμπλουτίζει πάντοτε ανάλογα με τις τρέχουσες και μελλοντικές απαιτήσεις της. 
   
Στόχος του η χρήση της γλώσσας και του γραπτού λόγου για εμπορικούς ή  διαφημιστικούς σκοπούς.


Digital Marketer ο σκακιστής της ομάδας. Είναι ο αρμόδιος για την προώθηση της ιστοσελίδας και αυτός που πρέπει όχι απλά να αυξήσει την κίνηση της και την επισκεψιμότητα της αλλά και ταυτόχρονα να τα μετατρέψει σε έσοδα για τον ιδιοκτήτη. Τα εργαλεία που διαθέτει για το σκοπό αυτό στην φαρέτρα του είναι αρκετά και διαφορετικά, αλλά το πώς και ποια από αυτά θα αξιοποιήσει εξαρτάται από τις προδιαγραφές της ιστοσελίδας,  τους στόχους και τις αγορές που έχουν επιλεγεί και φυσικά από τα χρήματα που θα διαθέσει ο υπεύθυνος της για αυτά.
 
Στόχος του ανάλογα με την πολυπλοκότητα και τους πόρους της, η δημιουργία μιας πετυχημένης καμπάνιας.


Photographer ο εικαστικός της ομάδας. Σκεφτείτε μια επαγγελματική ιστοσελίδα ένα e-shop, ένα ξενοδοχείο, ένα εστιατόριο που δεν διαθέτει επαγγελματικές φωτογραφίες. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα είναι καταστροφικό. Στις κατηγορίες αυτές που οι φωτογραφίες η ακόμα και τα βίντεο των προϊόντων είναι το ζητούμενο και δεν χωρά κανένας συμβιβασμός. Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας δεν μπορεί να ψηλαφίσει και ούτε να αισθανθεί το προϊόντα αυτά πίσω από μια οθόνη.  Η γεύση, η όσφρηση, η αφή δεν μπορούν να μας παρέχουν την παραμικρή βοήθεια εδώ γι αυτό κι εστιάζουμε στην ακοή και την όραση. Αυτές οι δύο αισθήσεις είναι που θα δώσουν την επιπλέον δυναμική στην ιστοσελίδα μας και θα προσθέσουν αυτό που λείπει.

Στόχος του η επιλεκτική εστίαση και η δημιουργία ερεθισμάτων για το δικό σας μοναδικό περιβάλλον.


Αυτοί είναι οι απολύτως απαραίτητοι επαγγελματίες, δίχως αυτό να σημαίνει πως είναι και οι μοναδικοί, που θα εργασθούν για να δημιουργήσουν μια επαγγελματική ιστοσελίδα για εσάς και για την αποτελεσματική σας παρουσία στο διαδίκτυο, μεταφέροντας ουσιαστικά ολοκληρωμένα τη φυσική σας υπόσταση και τις δραστηριότητες σας σε αυτό και συμβάλλοντας ταυτόχρονα καταλυτικά στη δημιουργία εσόδων.

Κάποιοι από αυτούς ίσως να διαθέτουν τις απαιτούμενες επιπλέον γνώσεις και την εμπειρία για να κάνουν κι εργασίες πέρα από μια κατηγορία όπως αυτές τις περιγράφουμε περιληπτικά πιο πάνω. Και σε αυτή την περίπτωση όμως η δημιουργία ιστοσελίδας δεν μπορεί και δεν είναι υπόθεση ωρών, ακόμα και σε μία απλοποιημένη πλατφόρμα όπως είναι της blogger πόσο μάλλον σε κάτι πιο σύνθετο που ξεκινά από μηδενική βάση και δεν μπορεί η επιτυχία της να γίνει αντικείμενο εφήμερης απασχόλησης.       

Αν χρειάζεστε οποιαδήποτε άλλη πληροφορία ή διευκρίνιση επικοινωνήσετε μαζί μας.

Αποσυνδεδεμένος farmer

 • 12
 • Thanked: 6 times
 • +2/-0
 • Φύλο: Άντρας
 • ZAXARi Club
Απ: Πώς να φτιάξω μια επικερδή ιστοσελίδα;
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουάριος 04, 2016, 12:41:21 μμ »
Πολύ καλό. Ευχαριστω για την ενημερωση. :)

Αποσυνδεδεμένος magos

 • 15
 • Thanked: 4 times
 • +2/-0
 • ZAXARi Club
Απ: Πώς να φτιάξω μια επικερδή ιστοσελίδα;
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουάριος 05, 2016, 12:45:18 μμ »
Μπραβο πολυ ωραια και απλα τα λες. Σε ευχαριστουμε που μας ανοιγεις τα ματια.