ZAXARi Club

Φιλοξενία ιστοσελίδων τι να επιλέξω;

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος SYNTHESIS

  • Κατασκευή ιστοσελίδων
  • 11
  • Thanked: 24 times
  • +159/-11
  • DEVELOP & DESIGN
    • Κατασκευή ιστοσελίδων | Synthesis
Φιλοξενία ιστοσελίδων τι να επιλέξω;
« στις: Φεβρουάριος 16, 2016, 02:27:15 μμ »


Η φιλοξενία ιστοσελίδωνΗ  ή αλλιώς το web hosting, είναι μια βασική παράμετρος όσο αφορά την κατασκευή ιστοσελίδων και μια πολύ σημαντική διαδικασία.

Ουσιαστικά είναι η υπηρεσία που επιτρέπει σε όλους εμάς που έχουμε παρουσία στο διαδίκτυο, να δημοσιοποιήσουμε την ιστοσελίδα μας και να είναι προσβάσιμη σε όλους.

Με μια αναζήτηση στο ίντερνετ θα διαπιστώσετε και μόνοι σας, πως υπάρχουν κι εδώ διάφορες επιλογές. Θα παραθέσουμε περιληπτικά ορισμένες συγκεκριμένες ιδιότητες που πρέπει να προσέξετε αποφεύγοντας όπου μπορούμε τις τεχνικές ορολογίες, ώστε να γίνει η διαδικασία αυτή όσο το δυνατόν πιο απλή και κατανοητή για εσάς.

 

    1. Εγγύηση επιστροφής χρημάτων ή money back guarantee

Όπως έχουμε γράψει ξανά το δωρεάν αν όχι πάντα, δεν είναι σχεδόν ποτέ και το καλύτερο. Ειδικά για την επιλογή αυτή που θα παίξει σημαντικό και καθοριστικό ρόλο για την εδραίωση της ιστοσελίδας μας στο διαδίκτυο οτιδήποτε δωρεάν το απορρίπτουμε από την αρχή.

Αναζητάμε λοιπόν μια υπηρεσία φιλοξενίας που να νοιώθει σίγουρη για τον εαυτό της και τις υπηρεσίες της και πως μας το αποδεικνύει αυτό;

 

    Με την εγγύηση επιστροφής χρημάτων όπως κάνει και η Synthesis

 

Αυτό τις περισσότερες φορές είναι από μόνο του είναι αρκετό για να μας πείσει πως δεν είναι σίγουροι μόνο για τον εαυτό τους, αλλά και για την ποιότητα των υπηρεσιών που θα μας παρέχουν. Είναι μια δέσμευση ικανοποίησης προς εμάς που ουσιαστικά σημαίνει πως αν δεν λάβουμε την κορυφαία ποιότητα υπηρεσιών από αυτούς και αν δεν μείνουμε απόλυτα ικανοποιημένοι θα μας επιστρέψουν τα χρήματα μας.

 

    2. Δωρεάν όνομα χώρου ή free domain registration

Συνήθως μαζί με την αναζήτηση ενός πακέτου φιλοξενίας αναζητούμε κι ένα όνομα χώρου για την ιστοσελίδα μας. Ιδανικό είναι αν μπορούμε να τα συνδυάσουμε αυτά τα δυο μαζί και να επωφεληθούμε από τη δυνατότητα που μας δίνουν κάποιοι πάροχοι για δωρεάν καταχώρηση του ονόματος μας, μειώνοντας έτσι κι άλλο τις δαπάνες μας στον συγκεκριμένο τομέα.

 

    3. Δωρεάν εγκατάσταση ή free setup

Εκτός από το χρόνο που θα μας εξασφαλίσει, είναι ένα ακόμα δείγμα της ποιότητας τους στην παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας. Απαραίτητη υπηρεσία για την αποφυγή λαθών για όσους δεν γνωρίζουν από τεχνικές ρυθμίσεις αλλά και ένα ακόμα δείγμα προσφοράς κορυφαίας ποιότητας υπηρεσιών από τη μεριά τους.

 

    4. Κοινή φιλοξενία ή vps hosting

Πολλοί για να μειώσουν δήθεν το ετήσιο κόστος, μας υπόσχονται γρήγορη και ασφαλή φιλοξενία σε κοινόχρηστους vps servers με εγγυημένους πόρους και πλήρη διαχειριστικά δικαιώματα.

Χμμμ, ωραία και καλά όλα αυτά, αλλά σκεφτείτε απλά το εξής. Αποφασίσατε με την οικογένεια σας να ταξιδέψετε με αυτοκίνητο στην Ευρώπη. Τι θα προτιμούσατε να οδηγήσετε για να το κάνετε αυτό ένα Lada Niva η μήπως BMW X5; Ποιο θα προσφέρει σε εσάς και τους συνεπιβάτες σας καλύτερη οδική και παθητική ασφάλεια, περισσότερη αξιοπιστία και μεγαλύτερη ταχύτητα και μάλιστα στην ίδια αν όχι σε ακόμα χαμηλότερη τιμή! Η απάντηση είναι απλή σωστά; Έτσι λοιπόν:

 

    Και στα κοινόχρηστα πακέτα φιλοξενίας επιλέγουμε πάντα μα πάντα Dedicated Hosting

 

    5. Εξυπηρέτηση πελατών ή support

Πληροφορίες και υποστήριξη θα λάβουμε από τους περισσότερους μέσω email και chat αν και όχι πάντα εντελώς δωρεάν. Κάποιος όμως που μας προσφέρει αυτά αλλά και ακόμα μας παρέχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε μαζί του και τηλεφωνικά σε περίπτωση που χρειαστούμε το οτιδήποτε είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή μας.

 

    6. Που βρίσκονται οι servers τους ή location

Αυτή η παράμετρος είναι ένα κεφάλαιο από μόνη της και θα την αναπτύξουμε διεξοδικά σε κάποιο άλλο άρθρο μας. Επειδή όμως τώρα είπαμε πως θα θέσουμε κάποιες ιδιότητες περιληπτικά, σε ότι έχει να κάνει με ελληνικές ιστοσελίδες επιλέγουμε πάντα χώρες όχι απλά από την ευρωπαϊκή ήπειρο αλλά από την κεντρική Ευρώπη ή την ίδια τη χώρα μας αν είμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε το χέρι μας πολύ βαθειά στην τσέπη συγκριτικά.

 

    7. Λειτουργικό Σύστημα ή host operating system (os)

Όπως στον δικό μας υπολογιστή όλοι έχουμε ένα λειτουργικό σύστημα σαν τα Windows έτσι και στους υπολογιστές που θα φιλοξενούνται οι ιστοσελίδες μας (στους servers δηλαδή) χρησιμοποιούνται κι εκεί κάποιες εκδόσεις των συστημάτων αυτών.

Αν και δεν είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολεί ιδιαίτερα από άποψη χειρισμού, αφού αυτός θα γίνετε πάντα μέσα από το σύστημα διαχείρισης ωστόσο θα πρέπει να προσέξουμε και να μην επιλέξουμε κάποιον με Windows έκδοση ακόμα και αν έχει καλύτερη τιμή. Γνωρίζουμε πως οι περισσότεροι επιλέγετε αυτό το λειτουργικό σύστημα για τον προσωπικό σας υπολογιστή, όμως στην περίπτωση αυτή επιλογή μας είναι μόνο όσοι μας παρέχονται με Linux εκδόσεις.

 

    8. Χωρητικότητα ή web space

Όπως είναι ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή μας, έτσι ανάλογα με το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας, θα πρέπει να επιλέξετε και το μέγεθος του αποθηκευτικού χώρου αυτής. Αν δεν διαθέτουμε αρκετό χώρο τότε σύντομα δεν θα μπορέσουμε να προσθέσουμε νέο υλικό στην ιστοσελίδα μας.

Μην επιλέξετε επιπόλαια και με μοναδικό γνώμονα την τελική τιμή. Σκεφτείτε μακροπρόθεσμα και εστιάστε όχι μόνο στις τωρινές αλλά και στις μελλοντικές σας ανάγκες. Άσχετα με τις σημερινές, δεν θα αργήσει ο καιρός που θα έχετε περισσότερες απαιτήσεις και τότε η αλλαγή πακέτου η ακόμα και η μεταφορά σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι μονόδρομος. Το να αναβαθμίσουμε ένα πακέτο υπηρεσιών είναι εντελώς απλό. Ακόμα και η μεταφορά σαν διαδικασία είναι σχετικά απλή για έναν έμπειρο χρήστη, δεν παύει όμως να είναι μια σύνθετη διαδικασία και να απαιτεί αρκετό χρόνο και επιπλέον χρήματα για να ολοκληρωθεί.

 

    9. Κίνηση ή bandwidth ή traffic

Αν νομίζετε πως η κίνηση δεδομένων προκαλείται μόνο από το κατέβασμα οπτικοακουστικού υλικού στο ίντερνετ κάνετε λάθος. Η πλοήγηση στο διαδίκτυο, αυτό που θα έχετε ακούσει να αποκαλούν κάποιοι και σερφάρισμα, δεν είναι κάτι άλλο από ανταλλαγή, άρα και κίνηση δεδομένων.

Στην ενότητα αυτή γίνεται πάντα αναφορά για τον μέγιστο μηνιαίο αριθμό ανταλλαγής δεδομένων που θα επιτραπεί να καταγραφεί από τους επισκέπτες σας ώστε να εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε αυτήν. Το όριο αυτό όμως δεν αφορά τον κάθε χρήστη μεμονωμένα αλλά προσμετράτε συνολικά. Αν δηλαδή για κάποιο μήνα καλυφθεί το όριο αυτό από την επισκεψιμότητα που θα έχετε, κανένας άλλος χρήστης δεν θα μπορεί να δει πλέον το περιεχόμενο της ιστοσελίδα σας αλλά ένα μήνυμα σφάλματος που θα τον ενημερώνει γι αυτό.

 

    10. Χρόνο λειτουργίας ή uptime

Προσδιορίζει το χρόνο που θα παραμένει σε λειτουργία ο σέρβερ μας λόγω προβλημάτων ή εργασιών συντήρησης και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα μας. Μην αναζητήσετε το απόλυτο ποσοστό του 100% γιατί δεν θα σας το εγγυηθεί κανείς. Ακόμη όμως και να το κάνει κάποιος σίγουρα αυτό δεν είναι κάτι το ρεαλιστικό. Από την άλλη αναζητήστε κι επιλέξτε μόνο αυτούς που σας προσφέρουν εγγύηση λειτουργίας σε ποσοστό 99,99%.

 

    11. Πίνακας ελέγχου ή control panel

Το control panel είναι το σύστημα διαχείρισης της φιλοξενίας της ιστοσελίδα σας. Υπάρχουν αρκετές προτάσεις κι εδώ στην αγορά αλλά οι πιο διαδεδομένες είναι η cpanel και η plesk. Για λόγους χρηστικότητας και ταχύτητας επιλέγουμε μόνο τα πακέτα που διαθέτουν cPanel και απορρίπτουμε άλλες εναλλακτικές.

 

    12. Διευθύνσεις αλληλογραφίας ή email accounts

Το πακέτο φιλοξενίας σας θα πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον πέντε διευθύνσεις email. Δεν φαντάζεστε πόσο χρήσιμες θα σας φανούν σε βάθος χρόνου. Μην κάνετε κι εσείς το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι που διαθέτουν ιστοσελίδα και δημοσιοποιούν για την επικοινωνία τους, προσωπικούς λογαριασμούς από gmail, hotmail, yahoo κ.α.

Χρησιμοποιήστε πάντα προσωπικούς λογαριασμούς από τον προσωπικό πάροχο φιλοξενίας σας. Είναι το λιγότερο αστείο κάποιος να έχει ιστοσελίδα και να μην διαθέτει το δικό του λογαριασμό με το όνομα του χώρου του. Ειδικά αν είστε επαγγελματίες δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος που θέλει να επικοινωνήσει μαζί σας να σας πάρει πλέον στα σοβαρά.

 

    13. Βάσεις δεδομένων ή mysql databases

Μια βάση δεδομένων είναι απαραίτητη και χρησιμοποιείται για τη διαχείριση περιεχομένου της ιστοσελίδας μας για την αποθήκευση όλων των δεδομένων της ακόμα και σε δημοφιλείς πλατφόρμες.

Για έναν αρχάριο χρήστη είναι αδύνατο να τις χειριστεί αυτές με μεμονωμένες δηλώσεις για αυτό και είναι απαραίτητη μια γραφική διεπαφή χρήστη η αλλιώς μια εφαρμογή, που θα καθιστά εύκολο να τη διαχειριστεί και θα του επιτρέψει να προσθέσει, να καταργήσει πίνακες και καταχωρήσεις, να εκτελέσει συγκεκριμένα ερωτήματα, αναζήτηση ή εισαγωγή αρχείων, και πολλά άλλα.

 

    14. Αντίγραφα ασφαλείας ή back ups

Ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος για ευνόητους λόγους. Αν το πακέτο φιλοξενίας που σας ενδιαφέρει δεν προσφέρει και τη δυνατότητα τουλάχιστον μιας ημερήσιας λήψης αντιγράφου ασφαλείας, καλύτερα να αναζητήσετε κάτι διαφορετικό.

 


Αν και υπάρχουν ακόμα πάρα πολλά χαρακτηριστικά που θα μπορούσαμε να αναφερθούμε, για την ώρα θα περιοριστούμε σε αυτά που αφορούν και περισσότερο τους αρχάριους χρήστες.

 

    Στη Synthesis κάνουμε τη φιλοξενία ιστοσελίδων απλή υπόθεση για εσάς

 

Προσφέρουμε όλα αυτά και ακόμα περισσότερα χαρακτηριστικά στα πλέον ανταγωνιστικά πακέτα φιλοξενίας για την ιστοσελίδα σας και σας εγγυόμαστε πως θα είναι προσβάσιμη όταν ένας επισκέπτης προσπαθήσει να έχει πρόσβαση σε αυτή και πως θα φορτώσει ταχύτατα.

Μην αφήνετε τον κόπο σας να μείνει στην αφάνεια ή να πέφτουν οι πωλήσεις του ηλεκτρονικού σας καταστήματος, εξαιτίας μιας κακή υπηρεσίας φιλοξενίας. Επιλέξτε το καλύτερο για σας, επιλέξτε Synthesis HOSTiNG

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε να καταλάβετε περισσότερα για το web hosting και για το πώς να επιλέξετε την καλύτερη εταιρεία για τη φιλοξενία της ιστοσελίδας σας. Αν πιστεύετε ότι χρειάζεστε κάποια επιπλέον διευκρίνηση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας  μαζί μας.