ZAXARi Club

Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
1
SOCiAL MHDEiA ZAXARi / Χρησιμοποιείς τα SOCIAL MEDIA ή μήπως σε χρησιμοποιούν αυτά?
« Τελευταίο μήνυμα από prionidi στις Δεκέμβριος 11, 2017, 01:27:47 πμ »
Εάν είσαι και εσύ ανάμεσα στους εκατομμύρια ανθρώπους που χρησιμοποιούν τα social media και πιστεύουν πως είναι πολύ σημαντικά στη ζωή μας, θέλω να κάνεις για λίγο το ακόλουθο πείραμα.Πάρε ένα φύλλο χαρτί και κάνε μία λίστα με τις πιο σημαντικές χρήσεις αυτών των δυνατοτήτων των social media. Μία λίστα με τις δραστηριότητες που σου προσφέρουν απλόχερα αυτά και έχουν αναμφίβολα εμπλουτίσει τη ζωή σου.
Αυτή η λίστα μπορεί να περιλαμβάνει πράγματα όπως:
Την ικανότητα να βλέπεις τις φωτογραφίες των φίλων και των συγγενών σου

Την ικανότητα να συνομιλείς με τους φίλους σου ή με όποιον άλλο θέλεις

Την ικανότητα να ενημερώνεσαι με hashtags για τα τελευταία νέα αλλά και για οτιδήποτε σε ενδιαφέρει.

Σίγουρα διαβάζοντας τα παραπάνω θα σκέφτεσαι κι εσύ: «Κοίτα πόσο χρήσιμα πράγματα μας προσφέρει η τεχνολογία. Πώς θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι άχρηστη;».

Εδώ όμως έρχεται το δεύτερο κομμάτι του πειράματος. Υπολόγισε (με τιμιότητα) πόσες ώρες μέσα στην εβδομάδα ξοδεύεις για να ικανοποιήσεις αυτές σου τις ανάγκες.
Η αλήθεια.Παρόλο που οι περισσότεροι άνθρωποι λένε πως ο μέσος όρος χρήσης των social media είναι 15 – 30 λεπτά, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Ο μέσος χρήστης χρησιμοποιεί τα social media περίπου δύο ώρες την ημέρα, δηλαδή 14 ώρες την εβδομάδα, ξοδεύοντας τον περισσότερο από αυτόν το χρόνο στο facebook.


Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια που τα social media δε θέλουν να προσέξεις. Θέλουν η συζήτηση να σταματάει στο γεγονός πως η τεχνολογία είναι χρήσιμη και διευκολύνει πολύ την καθημερινότητά μας. Μετά ελπίζουν πως οι άνθρωποι θα ξεχαστούν και δε θα αναρωτηθούν για ποιο λόγο τα social media διεκδικούν το λιγοστό και πολύτιμο χρόνο μας και πως ενώ ξεκινήσαμε να δούμε κάτι συγκεκριμένο, καταλήξαμε να χαζεύουμε ώρες ατελείωτες.
Πάνω σε αυτό βασίζεται η επιχείρηση των social media.Για να γίνουμε πιο σαφείς, αξίζει να αναφέρουμε πως οι περισσότεροι χρήστες μπορούν να έχουν το 95% της χρησιμότητας των social media, χρησιμοποιώντας τα δύο φορές την εβδομάδα. Μπορούν να μπουν είτε από τον υπολογιστή, είτε από το κινητό τους και να δουν τις τελευταίες φωτογραφίες των φίλων τους, να τσεκάρουν τα group στα οποία είναι μέλη ή ακόμα και να ενημερωθούν για τις εξελίξεις. Αυτό θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως ελεγχόμενη χρήση αυτών των συσκευών.Τα social media δεν μπορούν να κερδίσουν τα δισεκατομμύρια που κερδίζουν τώρα, αν η χρήση τους γίνει ελεγχόμενη. Αυτό που χρειάζονται και επιδιώκουν είναι η παθολογική χρήση τους, που συμβαίνει κάθε φορά που πας να δεις κάτι συγκεκριμένο για παράδειγμα στο facebook και καταλήγεις να πιάνεις τον εαυτό σου 30 λεπτά μετά, να χαζεύει σε τελείως άχρηστες σελίδες.Ο Tristan Harris, πρώην εργαζόμενος στη Google, εξηγεί πως αυτές οι εταιρείες, σχεδιάζουν τα προϊόντα τους, ειδικά τις εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στο κινητό σου, με τέτοιο τρόπο ώστε να εκμεταλλεύονται τις ψυχολογικές αδυναμίες σου και να σε οδηγούν σε παθολογική χρήση των προϊόντων τους.
Για παράδειγμα:το like, δημιουργήθηκε με σκοπό να τσεκάρουμε όλο και πιο συχνά το λογαριασμό μας για να δούμε «πόσα like πήραμε» σε κάθε στάτους ή σε κάθε φωτογραφία μας, η δυνατότητα να «ταγκάρεις» άτομα στις φωτογραφίες σου, έχει ως βασικό σκοπό να δημιουργήσει ένα νέο κύμα αποδοχής, κάτι που ζητάμε απεγνωσμένα. Με αυτόν τον τρόπο, αυξάνεται ακόμα πιο πολύ ο χρόνος που δίνουμε για να τσεκάρουμε τους λογαριασμούς μας.
Ποια είναι η λύση λοιπόν;Έχοντας αυτά κατά νου, δεν θα σου προτείνω να σκεφτείς να καταργήσεις εντελώς την ενασχόλησή σου με αυτές τις πλατφόρμες. Αντί για αυτό, θα κάνω μία πρόταση. Άλλαξε τη σχέση σου με αυτές τις συσκευές και από παθολογική χρήση κάνε ελεγχόμενη.Συνέχισε να χρησιμοποιείς τα social media αν είναι απαραίτητο, αλλά με πρόγραμμα. Χρησιμοποίησέ τα μερικές ώρες την εβδομάδα και καλύτερα κάνε το από υπολογιστή καθώς αυτό θα σε βοηθήσει στη μείωση της χρήσης τους.Έχεις πολύ λίγα να χάσεις, αφού και η ελεγχόμενη χρήση θα σου προσφέρει αυτά που εσύ θεωρείς σημαντικά. Αντίθετα, έχεις πάρα πολλά να κερδίσεις, αν διαθέσεις αυτές τις 14 ώρες την εβδομάδα σε κάτι πιο εποικοδομητικό και διασκεδαστικό, όπως το να βγεις βόλτες με τους φίλους σου.2
Ενημέρωση / Απ: Θέρμανση τι με συμφέρει
« Τελευταίο μήνυμα από prionidi στις Δεκέμβριος 11, 2017, 01:10:41 πμ »
Πάνε οι εποχές που ζεσταίναμε τα σπίτια μας.Τώρα πια τα σώματα του καλοριφέρ είναι μόνο διακοσμητικά.
3
Off ToPic εδώ όλα… χωράνε / Η ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΤΙΓΚΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΧΑ
« Τελευταίο μήνυμα από prionidi στις Δεκέμβριος 11, 2017, 01:05:04 πμ »

Την αποκαλούν «βασίλισσα της μεσημεριανής ζώνης», αλλά αυτή την φωτογράφιση σίγουρα θα θέλει να την ξεχάσει η Ελένη Μενεγάκη, αφού τότε δεν είχε ανακαλύψει την αποτρίχωση.

Απολαύστε την παρουσιάστρια πριν ανακαλύψει την μέθοδο αποτρίχωσης, όταν ήταν πιο μικρή.

Πριν από πολλά χρόνια ο φωτογραφικός φακός την απαθανάτισε σε μια πόζα που σίγουρα τώρα θα ήθελε να ξεχάσει, αφού όπως βλέπουμε τα χέρια της δεν ήταν καλυμμένα από ένα σέξι χνουδάκι.. αλλά από αυξημένη τριχοφυΐα.

Για αυτό εσύ που διαβάζεις μην ξεχνας πως: Δεν είμαστε άσχημοι Φτωχοί είμαστε!


4
Ενημέρωση / Απ: Θέρμανση τι με συμφέρει
« Τελευταίο μήνυμα από slow στις Δεκέμβριος 11, 2017, 12:37:15 πμ »
Εφόσον μιλάμε για άνεση και ποιότητα, τότε αποκλείουμε το κλιματιστικό!!
5
Ενημέρωση / Απ: Θέρμανση τι με συμφέρει
« Τελευταίο μήνυμα από nio στις Δεκέμβριος 11, 2017, 12:34:55 πμ »
Σε ότι αφορά στη θέρμανση το ζητούμενο στην κατανάλωση είναι η άνεση, η ποιότητα της και τέλος το συνδυασμένο κόστος.
Σε αυτή τη βάση δε μιλάμε για θέρμανση και άνεση των φτωχών του 30% του Ελληνικού λαού.
Εδώ, μιλάμε για οικονομικη συνθήκη και στα όρια της επιβίωσης.
Τότε, για τους νότια της λ.χ. Λάρισας η οικονομική θέρμανση είναι μέσω κλιματιστικού.
Για τους βόρεια αντίστοιχα ένας συνδυασμός κλιματιστικού και θέρμανσης λέβητα.
Για τους χωρικούς, βιομάζα και λέβητας η τζάκι λέβητας.
Για τους οικονομικά ικανούς, κανονικη γεωθερμία
6
Ενημέρωση / Απ: Θέρμανση τι με συμφέρει
« Τελευταίο μήνυμα από Vlakas στις Δεκέμβριος 11, 2017, 12:32:00 πμ »
Είναι αστείο να βγάζουμε έτσι μια λύση που δυστυχώς μερικοί άνθρωποι θα την λάβουν υπόψιν τους. Το παράδειγμα για ένα σπίτι 50 - 120 τμ μέτρων θα έπρεπε να ξεκινά από το που βρίσκεται αυτό το σπίτι και με τι προσανατολισμό.

Δεν είναι το ίδιο ένα σπίτι μέσα στον αστικό σχεδιασμό με ένα σπίτι εκτός αυτού. Όπως και αν αυτό το σπίτι είναι Βορινό και κατ' επέκταση στο σύνολο του δέχεται περισσότερο το βόριο άνεμο, από ένα άλλο με άλλο προσανατολισμό.

Όσο άφορα τέλος την λύση, οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Αρκεί να επιλέξουμε ένα σύστημα ενεργείας που θα χρησιμοποιήσουμε ανάλογα με την περίπτωση μας που να συνέφερε οικονομικά είτε αυτή είναι καύση (πετρέλαιο, αέριο) είτε Ηλεκτρική ενεργεία είτε γεωθερμία η ότι άλλο.
7
Ενημέρωση / Απ: Θέρμανση τι με συμφέρει
« Τελευταίο μήνυμα από magos στις Δεκέμβριος 11, 2017, 12:29:53 πμ »

Δεν αναφέρει ένα από τους ποιο σημαντικούς παράγοντες, πόσο ο ήλιος βλέπει το σπίτι ανεξάρτητα από το αν είναι ανοιχτά τα πατζούρια, δηλαδή τον προσανατολισμού του σπιτιού, την ύπαρξη ή όχι άλλων όμορων κτιρίων ή λόφων, βουνών που σκιάζουν.


Δεν αναφέρει ότι αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή, το μέρος έχει πολύ υγρασία και η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού είναι εκτεθειμένη στον άερα τότε το μηχάνημα θα κάνει συνέχεια αντίστροφους κύκλους για να λιώνει τον πάγο που θα δημιουργείτε και το κόστος υπερδιπλασιάζεται.


Δεν αναφέρει ότι το κόστος της κιλοβατώρας υπερδιπλασιάζεται μετά από κάποιο όριο. Δεν υπολογίζει σωστά την θέρμανση από το πετρέλαιο, 90% απόδοση ή 95% έχει ο καυστήρας που ζεσταίνει τον λέβητα όμως οι περισσότερες απώλειες είναι από τους σωλήνες που μεταφέρουν το νερό και οι οποίοι πολύ σπάνια έχουν επαρκή μόνωση, δεν αναφέρεται καθόλου στην υπερδιαστασιολόγηση του λέβητα όταν υπάρχει αυτόνομη θέρμανση και δεν ανάβουν όλοι τις ίδιες ώρες ή υπάρχουν κλειστά σπίτια, πχ αν υπάρχουν αμόνωτοι σωλήνες για τέσσερεις ορόφους ή αν ανάβει κάποιος μόνος του ένα λέβητα για 25 διαμερίσματα τότε το κόστος υπερδιπλασιάζεται.


Επίσης ο τρόπος που αναλογίζεται το κόστος του πετρελαίου ανά διαμέρισμα είναι μία απλουστευμένη προσέγγιση που κάποιους ρίχνει κάποιους ευνοεί και αυτό συνδιάζεται με συστήματα που απέχουν πολύ από το τέλειο με συχνό αποτέλεσμα κάποιο διαμέρισμα να μην έχει το ίδιο καυτά σώματα με ένα άλλο.


Το ενεργειακό τζάκι για να έχει απόδοση 75% θα πρέπει να κάνει και κυκλοφορία ζεστού αέρα και όχι να ζεσταίνει μόνο τον χώρο εκεί δίπλα του. Πέρα από αυτές τις λεπτομέρειες πολύ καλό άρθρο, επειδή όμως όλοι πλέον καίνε ότι νάναι στα τζάκια τους το μεγαλύτερο κόστος σχετικό με την θέρμανση θα είναι οι χημειοθεραπίες και οι ακτινοβολίες που θα κάνουν τα παιδιά της πόλης μόλις μεγαλώσουν λίγο.....8
Ενημέρωση / Απ: Θέρμανση τι με συμφέρει
« Τελευταίο μήνυμα από slow στις Δεκέμβριος 11, 2017, 12:28:03 πμ »Το κόστος της θέρμανσης κατά την χειμερινή περίοδο είναι ένα από τα θέματα που συχνά προβληματίζει τους πολίτες της χώρας.Μάλιστα ο ηλεκτρολόγος μηχανολόγος και διαχειριστής της ιστοσελίδας 4myhouse.gr,Αναστάσιος Γιόβας αναφέρει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι, όλοι οι τρόποι θέρμανσης έχουν μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα.«Ένα από τα πλεονεκτήματα του πετρελαίου είναι ότι θερμαίνει τους τοίχους μέσω ακτινοβολίας και είναι υγιεινός τρόπος θέρμανσης για τους κατοίκους του σπιτιού. Ωστόσο, το κόστος του είναι υψηλό και παράλληλα τα καλοριφέρ καταλαμβάνουν σημαντικό χώρο στο σπίτι. Για να εξοικονομήσει κανείς χρήματα θα μπορούσε να εγκαταστήσει σύστημα αντιστάθμισης, το οποίο ρυθμίζει αυτόματα τη θερμοκρασία του νερού θέρμανσης ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες ή θερμοστατικές κεφαλές, οι οποίες τοποθετούνται σε κάθε σώμα ξεχωριστά και με τις οποίες μπορεί κανείς να ρυθμίζει τη θερμοκρασία ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χώρου», διευκρινίζει ο κ. Γιόβας.Ενώ όσον αφορά το θέμα του κλιματιστικού, ο ίδιος επισημαίνει ότι στα συν είναι η δυνατότητα χρήσης του για τη θέρμανση ενός μόνο δωματίου και στα πλην ότι ξηραίνει την ατμόσφαιρα.Εν συνεχεία αναφέρεται στην χρήση του τζακιού λέγοντας ότι, εκτός από τη ρομαντική ατμόσφαιρα που δημιουργεί, έχει κυρίως μειονεκτήματα καθώς θερμαίνει μόνο τον κοντινό του χώρο και ρυπαίνει το περιβάλλον των πόλεων με καρκινογόνα μικροσωματίδια. Χαρακτηριστικά παραδείγματα εκτίμησης κόστους.Υπολογισμός για σπίτι 50 τετραγωνικών (εργένης)

Θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο σπίτι έχει ανάγκη 7.000 θερμίδες (cal) για να θερμανθεί. Αυτό αντιστοιχεί σε 8.140 kwh (1 KW/h= 860 kcal/h). Σε όλα τα παρακάτω παραδείγματα θεωρούμε ότι υπάρχει ήδη η εγκατάσταση και υπολογίζουμε μόνο το κόστος του καυσίμου. Ανάλογα με το καύσιμο, θα ξοδέψει κανείς σε ένα χειμώνα τα παρακάτω:

Πετρέλαιο: Θα χρειαστεί 760 λίτρα πετρελαίου, γιατί κάθε λίτρο πετρελαίου μας δίνει 10,71 kwh (υποθέτουμε απόδοση 90%). Το κόστος είναι περίπου 722 ευρώ με τις τρέχουσες τιμές του πετρελαίου (0,95 ευρώ ανά λίτρο).Φυσικό αέριο: Η τρέχουσα τιμή είναι 0,056 ευρώ/kwh. Για 8.140 kwh, το κόστος είναι περίπου 456 ευρώ.Κλιματιστικό: Για να μας αποδώσει 8.140 κιλοβατώρες το κλιματιστικό μας (έστω inverter με συντελεστής απόδοσης 3,7), θα χρειαστεί να καταναλώσει 8.140 kwh / 3,7 = 2.200 kwh ηλεκτρικού ρεύματος. Η μέση τιμή του ρεύματος (μαζί με τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις) είναι 19 λεπτά/kwh. Το κόστος είναι περίπου 418 ευρώ.
Αντλίες θερμότητας: Για να μας αποδώσει 8.140 κιλοβατώρες, η αντλία (έστω συντελεστής απόδοσης 3), θα χρειαστεί να καταναλώσει 8.140 kwh / 3 = 2.713 kwh ηλεκτρικού ρεύματος. Η μέση τιμή του ρεύματος (μαζί με τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις) είναι 19 λεπτά/kwh. Το κόστος είναι περίπου 515 ευρώ.Ενεργειακό τζάκι: Η θερμογόνος δύναμη του ξύλου είναι 4,5 kw/Kg και αν υποθέσουμε βαθμό απόδοσης του ενεργειακού τζακιού 75%, τότε από κάθε κιλό ξύλου παίρνουμε 3,375 kw. Για να μας αποδώσει 8.140 κιλοβατώρες, θα χρειαστούν 2.412 κιλά ξύλο. Με τις τρέχουσες τιμές (γύρω στο 65 ευρώ/κυβικό ή 150 ο τόνος), θα μας κοστίσει 360 ευρώ.
Κλασσικό τζάκι: Αυτό έχει βαθμό απόδοσης 25%, οπότε το κόστος του είναι το τριπλάσιο από το ενεργειακό, δηλαδή 1.080 ευρώ.Υπολογισμός για σπίτι 120 τετραγωνικών (οικογένεια)

Θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο σπίτι έχει ανάγκη 17.000 θερμίδες (cal) για να θερμανθεί στην ίδια θερμοκρασία με το σπίτι των 50 τετραγωνικών. Επειδή όμως υποθέτουμε ότι υπάρχουν μικρά παιδιά που έχουν μεγαλύτερες ανάγκες θέρμανσης, θα αυξήσουμε τη θερμοκρασία και τις ώρες λειτουργίας. Έστω ότι απαιτούμε 23.700 kwh. Σε όλα τα παρακάτω παραδείγματα θεωρούμε ότι υπάρχει ήδη η εγκατάσταση και υπολογίζουμε μόνο το κόστος του καυσίμου. Ανάλογα με το καύσιμο, θα ξοδέψει σε ένα χειμώνα τα παρακάτω:Πετρέλαιο: Θα χρειαστεί 2.213 λίτρα πετρελαίου, γιατί κάθε λίτρο πετρελαίου μας δίνει 10,71 kwh (υποθέτουμε απόδοση 90%). Το κόστος είναι περίπου 2.102 ευρώ με τις τρέχουσες τιμές του πετρελαίου (0,95 ευρώ ανά λίτρο).Φυσικό αέριο: Η τρέχουσα τιμή είναι 0,056 ευρώ/kwh. Για 23.700 kwh, το κόστος είναι περίπου 1.327 ευρώ με τις τρέχουσες τιμές του φυσικού αερίου.Κλιματιστικό: Για να μας αποδώσει 23.700 κιλοβατώρες το κλιματιστικό μας (έστω inverter με συντελεστής απόδοσης 3,7), θα χρειαστεί να καταναλώσει 23.700 kwh / 3,7 = 6.405 kwh ηλεκτρικού ρεύματος. Η μέση τιμή του ρεύματος (μαζί με τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις) είναι 19 λεπτά/kwh. Το κόστος είναι περίπου 1.217 ευρώ.Αντλίες θερμότητας: Για να μας αποδώσει 23.700 κιλοβατώρες, η αντλία (έστω συντελεστής απόδοσης 3), θα χρειαστεί να καταναλώσει 23.700 kwh / 3 = 7.900 kwh ηλεκτρικού ρεύματος. Η μέση τιμή του ρεύματος (μαζί με τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις) είναι 19 λεπτά/kwh. Το κόστος είναι περίπου 1.501 ευρώ.Ενεργειακό τζάκι: Η θερμογόνος δύναμη του ξύλου είναι 4,5 kw/Kg και αν υποθέσουμε βαθμό απόδοσης του ενεργειακού τζακιού 75%, τότε από κάθε κιλό ξύλου παίρνουμε 3,375 kw. Για να μας αποδώσει 23.700 κιλοβατώρες, θα χρειαστούν 7.022 κιλά ξύλο. Με τις τρέχουσες τιμές (γύρω στο 65 ευρώ/κυβικό ή 150 ο τόνος), θα μας κοστίσει 1.053 ευρώ.Κλασσικό τζάκι: Αυτό έχει βαθμό απόδοσης 25%, οπότε το κόστος του είναι το τριπλάσιο από το ενεργειακό, δηλαδή 3.159 ευρώ.9
SOCiAL MHDEiA ZAXARi / Απ: SOCiALMHDEiA
« Τελευταίο μήνυμα από SOCiAL MHDEiA στις Νοέμβριος 15, 2017, 11:51:13 πμ »

SOCiALMHDEiA & @BillP____

10
SOCiAL MHDEiA ZAXARi / Απ: SOCiALMHDEiA
« Τελευταίο μήνυμα από SOCiAL MHDEiA στις Νοέμβριος 15, 2017, 11:50:02 πμ »

SOCiAL MHDEiA & @SYNTHESISname

Σελίδες: [1] 2 3 ... 10