ZAXARi Club

Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: [1] 2 3 ... 10
1
Off ToPic εδώ όλα… χωράνε / Τι είναι το pedigree;
« Τελευταίο μήνυμα από Dog στις Ιούνιος 01, 2020, 09:00:42 μμ »
Το pedigree, είναι ο αναλυτικός γενεαλογικός χάρτης του σκύλου.


Πρόκειται για ένα επίσημο πιστοποιητικό που αναγράφονται το όνομα, η ημερομηνία γέννησης, οι πρόγονοι 3 τουλάχιστον γενιών με όνομα και το δικό τους αριθμό pedigree.

Τα στοιχεία που κάνουν αυτό το χαρτί επίσημο είναι η σφραγίδα και υπογραφή του εκτροφέα και της υπεύθυνης Κρατικής Κυνολογικής Ομοσπονδίας.

Στην χώρα μας αυτός ο φορέας είναι ο ΚΟΕ (Κυνολογικός Ομιλος Ελλάδος) και βρίσκεται υπό την αιγίδα της Διεθνούς Κυνολογικής Ομοσπονδίας FCI (Federation Cynologique Internationale).


Που είναι απαραίτητο το pedigree;


Το pedigree είναι απαραίτητο αν θέλαμε ο σκύλος μας να συμμετέχει σε αγώνες μορφολογίας.

Καθαρόαιμο σκυλί είναι μόνο το σκυλί του οποίου μπορούν να πιστοποιηθούν οι πρόγονοι. Δηλαδή να ξέρεις όχι μόνο τους γονείς αλλά και του παππούδες και κάποιες ακόμα γενιές πίσω.

Μόνο το pedigree το κάνει αυτό. Οπότε αν δεν εχει pedigree ο σκύλος θεωρείται ημιαιμος όσο και να μοιάζει με το καθαρόαιμο.

Αν δεν είναι επίσημα αναγνωρισμένο το σκυλί, δε θεωρείται καθαρόαιμο μια και δεν υπάρχει τρόπος να αποδείξεις την καταγωγή του.

Το pedigree αποτελεί την μοναδική απόδειξη ότι το σκυλί μας είναι καθαρόαιμο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όπως στις περισσότερες περιπτώσεις και σε αυτόν τον τομέα δεν κυκλοφορούν πλαστά χαρτιά και απατεώνες.

Στην πραγματικότητα μόνο μια εξέταση DNA με ταυτοποίηση από την βάση δεδομένων της FCI μπορεί να θεωρηθεί ως απόλυτη απόδειξη.

Από τη στιγμή που δεν μπορεί κάποιος να αποδείξει την καταγωγή του δεν έχει διαφορά από κάποιο που το μάζεψαν από το δρόμο και κανείς δεν ξέρει τίποτα για τους γονείς του.Όσοι έχουν σκυλάκια εκτροφείου δίνουν και pedigree;


Κάποιος που πουλάει σκυλιά με μηδαμινές γέννες ελάχιστη ουσιαστική εμπειρία και απλά κατακλύζει το διαδίκτυο με αγορασμένα likes followers και διαφημίσεις χωρίς να έχει να επιδείξει τίποτε απολύτως εκτός από αυτό το ανελέητο spam ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΡΟΦΕΑΣ ΑΛΛΑ ΕΜΠΟΡΟΣ.

Η πλειοψηφία αυτών εισάγει τα ζώα από παράνομα μαζικά εκτροφεία που δεν είναι σε καμία περίπτωση καθαρόαιμα ΑΠΛΩΣ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ έχουν δηλαδή χαρτί microchip, διαβατήριο και βιβλιάριο.Πόσο κοστίζει ένα pedigree;


Η πληρωμή του παράβολου είναι περίπου 20,00€ για αυτό και όποιος σας λέει ότι ένα σκυλί κάνει τόσο χωρίς χαρτιά αλλά με τα χαρτιά του θέλει επιπλέον 200,00€ απλά ΣΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ.
Και πως θα βγάλω εγώ για το σκύλο μου ένα pedigree;


Για να αποκτήσει ένα σκυλί pedigree πιστοποιημένο από τον ΚΟΕ πρέπει να έχουν και οι δύο γονείς του pedigree αναγνωρισμένο από τον ΚΟΕ και αριθμό τατουάζ ή microchip και στη συνέχεια δηλώνεται η γέννα στον ΚΟΕ.

Πιστοποιήσεις pedigree δίνει αποκλειστικά και μόνο ο ΚΟΕ και κανένας άλλος ούτε ο κτηνίατρος σου.


Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να εκδοθεί ένα pedigree;


-Η γέννα να δηλωθεί το αργότερο μέσα στο διάστημα των 30 ημερών

-Οι ηλικίες ζευγαρώματος θα πρέπει να είναι 16 μηνών έως 12 ετών για το αρσενικό και 18 μηνών έως 10 ετών για το  θηλυκό

-Εάν το θηλυκό κάνει συνεχόμενες γέννες (δύο γέννες στο διάστημα ενός έτους) η δεύτερη γέννα δεν αναγνωρίζεται

-Περισσότερες από 6 γέννες στην διάρκεια ζωής ενός θηλυκού δεν εγγράφονται στον ΚΟΕ

-Την δήλωση της γέννας την υπογράφουν ο κτηνίατρος ο ιδιοκτήτης της μητέρας αλλά και ο ιδιοκτήτης του πατέρα

-Στη δήλωση πάνω αναγράφονται: Όνομα και αριθμός pedigree των γονέων όνομα και διεύθυνση των ιδιοκτητών τόπος και ημερομηνία που έγινε η πράξη αναπαραγωγής
Η δήλωση της γέννας γίνεται συμπληρώνοντας ένα έντυπο του ΚΟΕ όπου εκτός των άλλων υπογράφεται και από κτηνίατρο που βεβαιώνει τον αριθμό το φύλο των κουταβιών και ότι τα εξέτασε το πρώτο 48ωρο από την γέννηση τους και στο διάστημα από την 15η έως την 20η ημέρα. Παρόλα αυτά ο ΚΟΕ διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου από εξουσιοδοτημένο από τον ΚΟΕ επόπτη στον εκτροφέα, προκειμένου να διαπιστωθεί η ειλικρινείς ή όχι δήλωση.


Σε περίπτωση που διαθέτει κάποιος σκυλί που πληροί μορφολογικά τις προϋποθέσεις καθαροαιμίας και ανταποκρίνεται στα καταγεγραμμένα από την FCI πρότυπα της φυλής αυτό που μπορεί να κάνει είναι παρουσιάσει το σκυλί του σε κάποια έκθεση - εξέταση αναγνώρισης σκύλων και εφόσον κριθεί κατάλληλο να καταγραφεί ως ΒΕΑ (Βιβλίο Εκτροφής Αναγνωρισμένων φυλών).

Στη συνέχεια αν ζευγαρώσει αυτό το σκυλί με κάποιο σκυλί που διαθέτει επίσης ΒΕΑ ή pedigree τότε οι απόγονοι τους γίνονται ΒΕΑ1.

Αν και αυτοί με τη σειρά τους ζευγαρώσουν με σκύλο παρόμοιας αναγνώρισης (ΒΕΑ2 ή pedigree) οι απόγονοι τους γίνονται ΒΕΑ3.

Τέλος τα κουτάβια των κατόχων ΒΕΑ3 μπορούν πλέον να αποκτήσουν πιστοποιητικό καθαροαιμίας (pedigree).

Τα τελευταία χρόνια ο ΚΟΕ κάνει αναγνωρίσεις ΒΕΑ2 ή ΒΕΑ3 μόνο για τις Ελληνικές αναγνωρισμένες φυλές.


Αν έχω από το εξωτερικό pedigree;

Εάν η ομοσπονδία της χώρας που δηλώθηκε υπάγεται στην FCI ενημερώνουμε τον ΚΟΕ ο οποίος κάνει το pedigree export για να αποκτήσουμε το χαρτί επίσημα αναγνωρισμένο και από τον ΚΟΕ.

Εάν η ομοσπονδία της χώρας που δηλώθηκε δεν υπάγεται στην FCI το pedigree δεν θεωρείτε έγκυρο οπότε και το μόνο που μπορεί να κάνει ο ιδιοκτήτης του είναι να επιχειρήσει να αναγνωριστεί το σκυλί και να πάρει ΒΕΑ.
2
Off ToPic εδώ όλα… χωράνε / Απ: Στείρωση και Υγεία των Σκύλων
« Τελευταίο μήνυμα από Dog στις Δεκέμβριος 02, 2019, 09:51:54 μμ »Η Valente https://healthyandhappydog.com/physical-effects-of-spay/  σημειώνει ότι τα προβλήματα στην υγεία των σκύλων (αρσενικών και θηλυκών) δεν εμφανίζονται αμέσως μετά τη στείρωση, αλλά γύρω στην ηλικία των 7 – 8 ετών. Αυτό ισχύει όταν η στείρωση πραγματοποιείται μετά το κλείσιμο του αυξητικού χόνδρου των οστών, η οποία ανάλογα με τον σκύλο ολοκληρώνεται μεταξύ της ηλικίας των 4 έως 18 μηνών. Στην περίπτωση αυτή το πιθανότερο είναι ο σκύλος να μην εμφανίσει ορθοπεδικά προβλήματα, αλλά αναφέρει ότι «κανένας σκύλος δεν είναι άτρωτος στο ορμονικό χάος που προκαλεί η στείρωση».

Όταν η στείρωση γίνει πριν το κλείσιμο του αυξητικού χόνδρου των οστών, τα πρώτα προβλήματα θα εμφανιστούν γύρω στην ηλικία των 4 – 5 ετών και πιθανότατα θα είναι ορθοπεδικής φύσης.

Η ίδια συγγραφέας συμπληρώνει ότι οι συμβατικές πρακτικές στείρωσης αποτελούν επεμβάσεις που περιλαμβάνουν αφαίρεση των ωοθηκών και της μήτρας· τα αποτελέσματα πολλαπλών ερευνών δείχνουν ότι στο 1/5 των θηλυκών σκύλων προκύπτουν εγχειρητικές και μετεγχειρητικές επιπλοκές. Προτείνεται η μέθοδος του δεσίματος των σαλπίγγων, καθώς έτσι δεν αφαιρούνται όργανα και αναμένεται να υπάρχουν λιγότερες επιπλοκές. Με τη διατήρηση των ωοθηκών και της μήτρας οι σεξουαλικές ορμόνες παραμένουν άθικτες.

Σύμφωνα με τις έρευνες, ο ισχυρισμός της καλύτερης υγείας αλλά και συμπεριφοράς όλων των σκύλων ως αποτέλεσμα της στείρωσης με αφαίρεση οργάνων δεν έχει επιστημονική βάση.

Πηγές

Αμερικανικός Σύλλογος για την Πρόληψη της Κακομεταχείρισης των Ζώων (ASPCA). Spay/Neuter Your Pet.

Beauvais, W. κ.ά., (2012) “The Effect of Neutering on the Risk of Mammary Tumors in Dogs – A Systematic Review, Journal of Small Animal Practice (30 May)., Vol. 53, pp. 198 – 204. Ηλεκτρονική πρόσβαση στις 18/8/2017.

Gretes Torres de la Riva, Hart, B.L., Farver, T.B., Oberbauer, A.M., Messam, L.L.McV, Willits, N. & Hart L.A.  (2013) “Neutering Dogs: Effects on Joint Disorders and Cancer in Golden Retrievers”, PLOS ONE, February, Vol. 8, Issue 2, e55937.

Ελληνική Φιλοζωική Εταιρία ,(χ.η.). Ναι στη Στείρωση Ζώων. Ηλεκτρονική πρόσβαση στις 18/8/2017.

Holland, C.C., (2016) “The Spay/Neuter Debate: When and Should I Do it?”, WholeDog Journal (Jul. 5).

Korneliussen, I., (2011) “Should Dogs Be Neutered?” ScienceNordic (Dec. 29).

Neilson, J.C., Eckstein, R.A. & Hart, B.L., (1997) “Effects of Castration on Problem Behaviors in Male Dogs with Reference to Age and Duration of Behavior”, Journal of the American Veterinary Medical Association, Jul. 15, Vol. 211, Issue 2, pp. 180 – 182.

Πρατικάκης, Β., (2013) «Οι Αδέσποτοι Σκύλοι Απειλή για τα Οικοσυστήματα», Το Βήμα (25/2).

Sanborn, L.J., (2007) “Long-Term Health Risks and Benefits Associated with Spay/Neuter in Dogs”, National Animal Interest Alliance (May 14).

Tvxs.gr, (2015) «Ένα Εκατομμύριο Αδέσποτα Σκυλιά τα Αφανή Θύματα της Ελληνικής Κρίσης», TV Χωρίς Σύνορα.

Valente, S. (n.d., a) “Physical Effects of Neuter”, Healthy and Happy Dog.

Valente, S. (n.d., b). “Physical Effects of Spay”, Healthy and Happy Dog.

Valente, S. (n.d., c). “Countering the Effects of Neuter”, Healthy and Happy Dog.

3
Off ToPic εδώ όλα… χωράνε / Απ: Στείρωση και Υγεία των Σκύλων
« Τελευταίο μήνυμα από Dog στις Δεκέμβριος 02, 2019, 09:48:40 μμ »Στους θηλυκούς σκύλους, η στείρωση προσφέρει τα εξής οφέλη


Σχεδόν μηδενίζει τον κίνδυνο εμφάνισης πυομήτρας, η οποία προσβάλλει τους θηλυκούς αστείρωτους σκύλους σε ποσοστό 23% και σκοτώνει το 1%

Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης περιεδρικών συριγγίων

Μηδενίζει τον ήδη χαμηλό κίνδυνο (0,5%) εμφάνισης όγκου στη μήτρα, στην τράχηλο και στις ωοθήκες.Ως προβλήματα που προκαλεί η στείρωση στους θηλυκούς σκύλους, σημειώνονται:Αν η στείρωση γίνει πριν το 1ο έτος ζωής του σκύλου, υπάρχει σημαντική αύξηση του κινδύνου οστεοσαρκώματος (καρκίνου των οστών)

Αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης σπληνικού αιμαγγειοσαρκώματος σε ποσοστό 120%, και καρδιακού αιμαγγειοσαρκώματος κατά περισσότερο από 400%

Αύξηση του κινδύνου εμφάνισης λεμφώματος και λεμφοσαρκώματος

Αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης όγκου δερματικών κυττάρων

Τριπλασιασμός του κινδύνου υποθυρεοειδισμού

Αύξηση του κινδύνου παχυσαρκίας κατά 60% έως 100%

Σε ποσοστό 4% έως 20% προκαλεί ακράτεια ούρων

Αύξηση των επίμονων ή επαναλαμβανόμενων μολύνσεων του ουροποιητικού σε ποσοστό που κυμαίνεται από 200% έως 300%

Αύξηση του κινδύνου κολπώματος, κολπικής δερματίτιδας και κολπίτιδας, ιδιαίτερα όταν η στείρωση πραγματοποιείται πριν την εφηβεία

Διπλασιασμός του χαμηλού κινδύνου (λιγότερο από 1%) ανάπτυξης όγκων στο ουροποιητικό

Αύξηση του κινδύνου ορθοπεδικών διαταραχών

Αύξηση του κινδύνου αρνητικών αντιδράσεων στους εμβολιασμούς

Τριπλασιασμός του κινδύνου ατοπικής/αλλεργικής δερματίτιδας

Τριπλασιασμός του κινδύνου εξάρθρωσης της επιγονατίδας.
4
Off ToPic εδώ όλα… χωράνε / Απ: Στείρωση και Υγεία των Σκύλων
« Τελευταίο μήνυμα από Dog στις Δεκέμβριος 02, 2019, 09:45:59 μμ »Τα οφέλη της στείρωσης στην υγεία των αρσενικών σκύλων περιλαμβάνουν:


Μηδενισμό του ήδη χαμηλού κινδύνου (πιθανότατα κάτω από 1%) για θάνατο από καρκίνο των όρχεων

Μείωση του κινδύνου εμφάνισης μη καρκινογόνων διαταραχών του προστάτη

Μείωση του κινδύνου εμφάνισης περιεδρικών συριγγίων.Στα προβλήματα που προκαλεί η στείρωση στους αρσενικούς σκύλους καταγράφονται:Αν η στείρωση γίνει πριν το 1ο έτος ζωής του σκύλου, υπάρχει σημαντική αύξηση του κινδύνου οστεοσαρκώματος (καρκίνου των οστών)

Αύξηση του κινδύνου ανάπτυξης αιμαγγειοσαρκώματος σε ποσοστό 60%

Τριπλασιασμός του κινδύνου λεμφοσαρκώματος (καρκίνου του λεμφώματος) στα golden retriever που στειρώνονται πριν την ηλικία των 12 μηνών

Τριπλασιασμός του κινδύνου υποθυρεοειδισμού

Αύξηση του κινδύνου εμφάνισης προοδευτικών γεροντικών νοητικών προβλημάτων

Τριπλασιασμός του κινδύνου παχυσαρκίας

Τετραπλασιασμός του χαμηλού κινδύνου (λιγότερο από 0,6%) για καρκίνο του προστάτη

Διπλασιασμός του χαμηλού κινδύνου (λιγότερο από 1%) ανάπτυξης καρκίνων του ουροποιητικού

Αύξηση του κινδύνου ορθοπεδικών διαταραχών

Αύξηση του κινδύνου αρνητικών αντιδράσεων στους εμβολιασμούς

Τριπλασιασμός του κινδύνου ατοπικής/αλλεργικής δερματίτιδας

Τριπλασιασμός του κινδύνου εξάρθρωσης της επιγονατίδας.

5
Off ToPic εδώ όλα… χωράνε / Στείρωση και Υγεία των Σκύλων
« Τελευταίο μήνυμα από Dog στις Δεκέμβριος 02, 2019, 09:41:27 μμ »
Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, οι επιπτώσεις της στείρωσης στην υγεία των σκύλων δεν είναι πάντοτε ή μόνο θετικές.Η απόφαση για στείρωση του σκύλου ή όχι αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα διλήμματα που θα αντιμετωπίσουν οι περισσότεροι κηδεμόνες σκύλων, με τις σχετικές γνώμες να διίστανται στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Τα τελευταία χρόνια τείνει να επικρατήσει και στη χώρα μας η αμερικάνικης προέλευσης άποψη ότι η στείρωση του σκύλου ισοδυναμεί με υπευθυνότητα από την πλευρά του κηδεμόνα, ενώ αντίστοιχα η μη στείρωση υπονοεί ανευθυνότητα.

Στις ΗΠΑ οι στειρωμένοι αρσενικοί σκύλοι αντιστοιχούν σε περισσότερους από το 90% του πληθυσμού και σε πολλές πολιτείες επιβάλλονται πρόστιμα στους ιδιοκτήτες, ή απαγορεύεται η είσοδος των αστείρωτων σκύλων στα πάρκα. Αντίθετα, στην Ευρώπη η πρακτική της στείρωσης εφαρμόζεται σε σημαντικά μικρότερο βαθμό τα ποσοστά αστείρωτων σκύλων επί του συνολικού πληθυσμού είναι 99% στη Σουηδία, 57% στην Ουγγαρία, και 46% στη Βρετανία ( Gretes Torres de la Riva κ.ά., 2013 https://journals.plos.org/plosone/article/file?id=10.1371/journal.pone.0055937&type=printable ).

Η Korneliussen https://sciencenorway.no/animal-welfare-forskningno-norway/should-dogs-be-neutered/1419580 εξηγεί πως οι διαφορές αυτές οφείλονται εν μέρει στα διαφορετικά δεδομένα που αντιμετωπίζει η κάθε χώρα, όπως είναι ο αριθμός των αδέσποτων σκύλων. Τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, ως βασικό επιχείρημα υπέρ της στείρωσης των σκύλων παρουσιάζεται ο έλεγχος των γεννήσεων. Το τελευταίο διάστημα εκτυλίσσεται και στη χώρα μας καμπάνια που υποστηρίζει τη στείρωση των σκύλων προκειμένου να περιοριστούν οι ανεπιθύμητες γεννήσεις.

Αναμφίβολα, οι αδέσποτοι σκύλοι είναι ένα υπαρκτό και ουσιαστικό πρόβλημα σε πολλές χώρες: Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ του BBC 2015 https://tvxs.gr/news/ellada/bbc-ena-ekatommyrio-adespota-skylia-ta-afani-thymata-tis-ellinikis-krisis οι αδέσποτοι σκύλοι στην Ελλάδα είναι περισσότεροι από 1.000.000, αριθμός που έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς πολλοί εγκαταλείπουν τους σκύλους τους (και) λόγω της κρίσης. Σε παγκόσμιο επίπεδο υπάρχουν περίπου 750 εκ. σκύλοι, από τους οποίους περίπου οι 7 στους 10 είναι αδέσποτοι – γεγονός που απειλεί τη δημόσια υγεία, αλλά και την ισορροπία του οικοσυστήματος.

Ταυτόχρονα, πολλοί κτηνίατροι, ειδικοί, φορείς και κηδεμόνες υποστηρίζουν τη στείρωση των σκύλων για λόγους καλύτερης υγείας. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα:

Σύμφωνα με τον Bowen https://www.whole-dog-journal.com/health/the-spay-neuter-debate-when-and-should-you-do-it/  η στείρωση μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού και των ωοθηκών στους θηλυκούς σκύλους, ενώ ο Olson σημειώνει ότι αν η στείρωση πραγματοποιηθεί πριν την εφηβεία, οι πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου του μαστού σχεδόν μηδενίζονται. Όσον αφορά τους αρσενικούς σκύλους, η Holland 2016 https://www.whole-dog-journal.com/health/the-spay-neuter-debate-when-and-should-you-do-it/ αναφέρει ότι η στείρωση ενδέχεται να τους ωφελήσει μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των όρχεων και του προστάτη.

Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρίας http://www.filozoiki.gr/content/articles/view/137-nai-sth-steirwsh-zwwn αναφέρεται ότι «Η στείρωση των ζώων… είναι επέμβαση που τους δίνει υγεία, ευζωία και τον σεβασμό που αξίζουν». Παρομοίως, ο Αμερικανικός Σύλλογος για την Πρόληψη της Κακομεταχείρισης των Ζώων ASPCA https://www.aspca.org/pet-care/general-pet-care/spayneuter-your-pet προτείνει τη στείρωση για όλους τους σκύλους και αναφέρει ότι με τη στείρωση οι θηλυκοί σκύλοι «θα ζήσουν περισσότερο και υγιέστερα», ενώ οι αρσενικοί «θα αποφύγουν τον καρκίνο των όρχεων και προβλήματα του προστάτη».

Θα περίμενε κανείς ότι οι ισχυρισμοί αυτοί, που εκφράζονται σε βαθμό βεβαιότητας, στηρίζονται σε ακλόνητα επιστημονικά δεδομένα. Ωστόσο, οι περισσότερες (και νεότερες) έρευνες δεν επιβεβαιώνουν πειστικά τα παραπάνω οφέλη και εντοπίζουν αρκετές αρνητικές επιπτώσεις της στείρωσης στην υγεία των σκύλων.

Το 2007 η Sanborn ανασκόπησε περισσότερες από 50 επιστημονικές έρευνες σχετικά με την επίδραση της στείρωσης στην υγεία των αρσενικών και των θηλυκών σκύλων αντίστοιχα. Στα συμπεράσματα της ανασκόπησης, η οποία είναι δημόσια διαθέσιμη http://www.naiaonline.org/pdfs/LongTermHealthEffectsOfSpayNeuterInDogs.pdf αναφέρεται ότι «σύμφωνα με τα στοιχεία, η στείρωση συσχετίζεται με θετικές ΚΑΙ αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των σκύλων».

Η συγγραφέας σημειώνει ότι όσον αφορά τους αρσενικούς σκύλους, στις περισσότερες περιπτώσεις τα προβλήματα υγείας που προκαλούνται από τη στείρωση είναι πιθανό να ξεπεράσουν τα αντίστοιχα οφέλη. Στους θηλυκούς σκύλους, σε πολλές περιπτώσεις τα οφέλη της στείρωσης ενδέχεται να είναι περισσότερα από τα προβλήματα· αυτό εξαρτάται μεταξύ άλλων από παράγοντες όπως η ηλικία, αλλά και τα ιδιαίτερα προβλήματα υγείας της κάθε φυλής.

Ιδιαίτερα όταν η στείρωση γίνεται στην «παραδοσιακή» (για τις ΗΠΑ) ηλικία των 6 μηνών, οι σκύλοι εκτίθενται σε κινδύνους υγείας που θα είχαν αποφευχθεί αν η στείρωση είχε πραγματοποιηθεί σε μεγαλύτερη ηλικία, ή αν δεν γινόταν καθόλου στην περίπτωση πολλών αρσενικών σκύλων όπου δεν είναι ιατρικά απαραίτητη. Προκειμένου να εκτιμηθούν τα οφέλη και τα προβλήματα της στείρωσης θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η φυλή, η ηλικία, το φύλο, καθώς και άλλοι παράγοντες που αφορούν τον κάθε σκύλο ξεχωριστά Sanborn, 2007 http://www.naiaonline.org/pdfs/LongTermHealthEffectsOfSpayNeuterInDogs.pdf Η ανασκόπηση καταλήγει ότι:

«Βάσει της κτηνιατρικής βιβλιογραφίας, δεν μπορούν να γίνουν γενικές συστάσεις για τη στείρωση που να αφορούν όλους τους σκύλους».

Ακολούθησαν και άλλες μελέτες, με σημαντικότερη την ανάλυση νεότερων δημοσιευμένων ερευνών που είχαν ως αντικείμενο τις επιπτώσεις της στείρωσης στην υγεία των σκύλων που έγινε το 2012, η οποία είναι επίσης δημόσια διαθέσιμη https://onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.1111/j.1748-5827.2011.01220.x Τα επικαιροποιημένα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι τα ακόλουθα

Beauvais 2012 https://onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.1111/j.1748-5827.2011.01220.x

Gretes Torres de la Riva κ.α 2013 https://journals.plos.org/plosone/article/file?id=10.1371/journal.pone.0055937&type=printable

Valente https://healthyandhappydog.com/physical-effects-of-neuter/
6
Πωλήσεις / Διαμέρισμα στην Ερμούπολη Σύρου
« Τελευταίο μήνυμα από ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ στις Νοέμβριος 30, 2019, 03:58:48 μμ »
Διαμέρισμα ιδιαίτερης αισθητικής στην Ερμούπολη Σύρου διατίθεται για πώληση. Ανακαινισμένο, επιπλωμένο και πλήρως εξοπλισμένο ΕΤΟΙΜΟ ΠΡΟΣ ΑΜΕΣΗ ΧΡΗΣΗ. Ιδανικό τόσο για ιδιοκατοίκηση όσο και για επένδυση, βραχυχρόνια ή μακροχρόνια μίσθωση.


Ψηλοτάβανο, με καθαρό ύψος από 3,30 εως 3,50 μέτρα, με -ελάχιστα έως καθόλου χρησιμοποιημένα- έπιπλα και συσκευές, που μπορούν να παραμείνουν στο σύνολο τους ή κατ’ επιλογή, αναπροσαρμόζοντας ανάλογα την αρχική τιμή.   


Κατάλληλο για φοιτητές, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους σε απόσταση μόλις 7 λεπτών με τα πόδια από την πλατεία Ερμούπολης το Πανεπιστήμιο και το Λιμάνι της Σύρου.


Το διαμέρισμα είναι 65 τ.μ ισόγειο, σε ήσυχη περιοχή κατάλληλο και για ΑΜΕΑ με: μεγάλο καθιστικό, χωλ, κρεβατοκάμαρα, αίθριο, κουζίνα, μπάνιο και πατάρι. Τα κουφώματα είναι αλουμινίου με σήτες και τέντες. Φωτεινό ανατολικό κι έξω ακριβώς από την είσοδο διαθέσιμος χώρος στάθμευσης και αύλειος χώρος 18 τ.μ.


Υπάρχει η δυνατότητα πώλησης ακόμα και με: smart tv, home cinema, desktop pc, internet, λευκά είδη, πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπήρουνα κ.λπ.
Τιμή Πώλησης: 44.000,00€


Για πληροφορίες
 

Κινητό: 6974 49 69 39

Σταθερό: 2281 08 15 20

Email: ermoypolhsyroy [at] hotmail.com


# # # # # # # # # # # # # # # # # #
Apartment of aesthetic beauty to be sold in Ermoupolis, Syros. Renovated, furnished, fully equipped, ready to be used immediately.

It's ceiling is 3.30 up to 3.50m tall and has recently bought furniture and appliances, which can be sold as well, thus modifying the price accordingly.

It's suitable for students, teachers, working people since it is only seven minutes away on foot from the square of Ermoupolis and the port.

It's 65m2 on the ground floor, located in a quiet area, suitable for handicapped people.

It has also got a spacious living room, a hall, a bedroom, kitchen, bathroom, a patio and a loft. It has also got aluminium frames with window screens and tents. It's daylight-shed and there is also a parking space just on the outside as well as an 18m2 yard.

It can also be sold alongside a smart tv, home cinema, desktop pc, wi-fi connection cutlery, crockery and bedsheets.
Price 44.000,00€

For further information contact:

Mobile phone: +30 6974 49 69 39

Phone number: +30 2281 08 15 20

Email: ermoypolhsyroy [at] hotmail.com

7
Εργασία / Λεφτά απο το Internet
« Τελευταίο μήνυμα από Eratw στις Ιούλιος 16, 2018, 10:17:52 πμ »Υπάρχουν κάποια άτομα που κερδίζουν χρήματα μέσω ίντερνετ με μεγάλη επιτυχία από τις διαδικτυακές τους εργασίες, άλλα οι περισσότεροι που προσπαθούν δεν έχουν την ίδια τύχη.


Το θέμα είναι ότι η τύχη δεν παίζει κανένα ρόλο τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με ιντερνικό εισόδημα.


Γιατί κάποιοι τα καταφέρνουν μια χαρά ενώ άλλοι δεν μπορούν να βγάλουν ούτε ένα ευρώ μέσω ίντερνετ?


Προσωπικά δουλεύω πάνω από δέκα χρόνια online και εκτός διαδικτύου, έχω γευτεί επιτυχίες και αποτυχίες σε πολλές δουλείες μου και δουλείες πελατών μου. Παρακάτω θα μοιραστώ μαζί σας αυτό που θεωρώ ότι είναι τα ποιο συχνά λάθη βάση των εμπειριών μου, ελπίζοντας να βοηθήσω ανθρώπους να πάρουν το σύντομο δρόμο.


Οι περισσότεροι άνθρωποι που ξέρω που καταφέρνουν να βγάζουν χρήματα μέσω internet δουλεύοντας από το σπίτι, άλλα και βάση των προσωπικών μου εμπειριών, έχουν ένα κοινό στοιχείο.
Έχουν καταλήξει όχι μόνο που μπορούν να αποδώσουν αλλά που μπορούν να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά και να καλύψουν κενά της αγοράς.
Πειραματίζονται, καταλήγουν και τέλος σιγουρεύονται πως είναι εφικτό σύμφωνα με τις ικανότητες τους και ακόμα ότι αισθάνονται άνετα να το δουλέψουν για τον σκοπό αυτό.
Αυτοί οι άνθρωποι αναγνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να μαθαίνουν, και μαθαίνουν σε σταδιακό ρυθμό.
Αυτοί οι άνθρωποι δεν βιάζονται να βγάλουν χιλιάδες ευρώ ως τον επόμενο μήνα. Καταναλώνουν ουσιώδης ενέργεια πάνω σ’ αυτό που κάνουν και είναι συνειδητοποιημένοι με τους στόχους τους και τι πρέπει να πετύχουν για να τους πραγματοποιήσουν.Δεν περιορίζονται σε μία μόνο δουλειά άλλα προσπαθούν με 2 και 3 δουλείες, και αντιμετωπίζουν την αποτυχία με μεγάλη καρδιά, άλλα ακόμα με μεγαλύτερη την επιθυμία για να πετύχουν.Μέσα από συζητήσεις φίλων και τις απόπειρες που έχουν κάνει αυτοί για να εργαστούν και να αποκτήσουν χρήματα από το ιντερνετ , θα σας παραθέσω κάποια λάθη που κατά τη γνώμη μου όπως ήδη έχω πει και σε αυτούς έχουν κάνει.
Επένδυσαν πολλά χρήματα στην αρχή.
Αυτοί που επενδύουν μεγάλα ποσά για ένα πρόγραμμα ή βάζουν μεγάλα ποσά για να ξεκινήσουν μία νέα επιχείρηση στο ίντερνετ, τις περισσότερες φορές χάνουν χρήματα. Αυτό είναι παρεμφερές με τον τζόγο κι όσο περισσότερα επενδύουν, τόσο περισσότερα περιμένουν να κερδίσουν. Το αποτέλεσμα είναι να τσιμπούν στο δόλωμα απατεώνων που υπόσχονται πολλά άλλα αποδίδουν λίγα, με αποτέλεσμα να τα παρατήσουν αφού έτσι έχουν σίγουρα αρνητικό ισοζύγιο.
Κάνουν εγγραφή και πληρώνουν συνδρομές σε κάθε πρόγραμμα που ανακαλύψουν
Αυτό είναι ένα άλλο λάθος που κάνουν πολλοί, εγγράφονται σε κάθε πρόγραμμα που θεωρούν ότι θα κερδοσκοπήσουν άσχετα αν ταιριάζει με την ειδικότητα τους, ή αν τους αρέσει το αντικείμενο. Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι από σας γνωρίζετε όσο καλά γνωρίζω και εγώ ότι είναι πολύ ενοχλητικό να εργάζεται κάποιος πάνω σε κάτι που δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια του.  Σε αυτήν την περίπτωση ποτέ δεν θα μπορέσετε να απολαύσετε το αντικείμενο της εργασίας με συνέπεια να μην έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα και να τα παρατήσετε μετά από λίγο καιρό.
Δεν κάνουν καμία έρευνα και δεν αφιερώνουν καθόλου χρόνο
Πολλοί άνθρωποι δεν μπαίνουν καν στον κόπο να κάνουν μία καθώς πρέπει έρευνα προτού εγγραφθούν σε κάποιο πρόγραμμα εργασίας από το σπίτι ή καταλήξουν στον τομέα που θα δραστηριοποιηθούν. Χωρίς κάποια έρευνα δύσκολα μπορεί να βρεθεί κάτι το ιδανικό. Μπορεί να πάρει κάποιον λίγο χρόνο παραπάνω άλλα στο τέλος θα καταλήξει σε κάτι καλό και θα απολαύσει επιτυχής αποτελέσματα.Όταν ψάχνετε για εργασία από το σπίτι θα πρέπει να ανακαλύψετε αυτό που αναζητάτε και τι θέλετε να πετύχετε από αυτό. Θα πρέπει πρώτα να αναρωτηθείτε τι ειδικότητες κατέχετε και πόσο χρόνο διαθέτετε. Ανακαλύψτε όσα περισσότερα μπορείτε ώστε να μην χρειαστεί να αποτύχετε.Τα παρατάνε με την πρώτη αποτυχίαΠολλοί από αυτούς όταν δεν κερδίζουν χρήματα μέσω ίντερνετ στα αρχικά στάδια και τις πρώτες προσπάθειες τους, αποθαρρύνονται και τα παρατάνε πολύ γρήγορα. Θεωρούν ότι τα πάντα είναι μία απάτη και απλά αναζητούν το επόμενο επάγγελμα που υπόσχετε πλούτη.


 
Ξεκινάνε επιχειρήσεις από το σπίτι χωρίς να είναι έτοιμοι


Οι επιχειρήσεις με έδρα το σπίτι δεν είναι κακή ιδέα άλλα απαιτεί συνεχόμενη εργασία, συγκέντρωση φορολογικά στοιχεία και ακόμα κάποια επένδυση, όπως και επιχειρηματικούς στόχους. Απαιτείτε από το άτομο που θα ξεκινήσει μία internet επιχείρηση να σκέπτεται με επιχειρηματικούς όρους, και στα πλάνα του να περιλαμβάνονται ροές εισόδων, αύξηση τζίρου και επιχειρηματική ανάπτυξη και επένδυση. Αυτά είναι το κινητήριο καύσιμο για να λειτουργήσει μία οποιαδήποτε επιχείρηση online ή όχι.
Δεν αναθέτουν εργασίες σε τρίτουςΗ ικανότητα ανάθεσης εργασιών σε τρίτους μέσω ίντερνετ, έκανε την ζωή πολλών ευκολότερη. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να τα κάνουν όλα μόνοι τους. Πολλά από αυτά τα πράγματα μπορεί να χρειαστούν μήνες για να γίνουν από ένα άτομο, ενώ αν επιλέξετε μία εναλλακτική και οικονομική λύση να προσλάβετε κάποιον τρίτο για συγκεκριμένες εργασίες, θα μπορούσατε να συγκεντρωθείτε περισσότερο ως προς μεγαλύτερη ανάπτυξη, ή την αναζήτηση και εύρεση περισσότερων εργασιών.Περιορίζονται μόνο στην Ελληνική αγοράΗ οποία είναι όχι μόνο πολύ μικρή και κορεσμένη αλλά και δίχως ιδιαίτερες ευκαιρίες. Ένα καταναλωτικό κοινό σίγουρα αρκετών χιλιάδων χρηστών θα σας αποφέρει περισσότερα έσοδα από κάποιο άλλο μερικών εκατοντάδων ειδικά με την οικονομική κατάσταση ου επικρατεί στην Ελλάδα.Δεν επενδύουν στην ποιότηταΗ λεπτομέρεια κάνει ακόμα την διαφορά. Μπορεί να πρέπει να ανταγωνιστείς χώρες από την Ασία και ανθρώπους που δουλεύουν πραγματικά για ένα κομμάτι ψωμί, όμως υπάρχουν και αυτοί που θα σε πληρώσουν το τίμημα που ζητάς επειδή δείχνεις και είσαι τελικά επαγγελματίας.Δεν ζητούν και δεν δίνουν σημασία στις αξιολογήσεις των πελατών/αγοραστώνΣε εξειδικευμένες κοινότητες αυτό που μετράει περισσότερο δεν είναι τόσο η τιμή μιας υπηρεσίας/προϊόντος αλλά η αξιοπιστία του πωλητή. Η αρχή πάντα θα είναι δύσκολη αλλά υπάρχει τρόπος να γίνεις αξιόπιστος και αναγνωρίσιμος απλά θέλει υπομονή.Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι θα πληρωθείτε μόνο όταν κάποιος επωφεληθεί μέσω της δουλειά και το προϊόν σας.Ακόμα και αν ξεκινήσετε μία επιχείρηση με έδρα το σπίτι, θα πρέπει να είσαστε διατεθειμένοι να αφιερώσετε επιπλέον χρόνο και να κάνετε κάποια αρχική επένδυση. Εργαστείτε όχι γρήγορα και βιαστικά αλλά αποτελεσματικά και προτού αποφασίσετε τι θα κάνετε σκεφτείτε λίγο τα παραπάνω προσαρμόστε τα όσο μπορείτε στα μέτρα σας και θα είσαστε ένα βήμα κοντινότερο προς την επιτυχία των στόχων σας.8
SOCiAL MHDEiA ZAXARi / Απ: Οι Ψεύτικοι Χρήστες του Twitter
« Τελευταίο μήνυμα από THomas στις Ιούλιος 13, 2018, 05:41:45 μμ »
Το Twitter καθαρίζει τους fake λογαριασμούς, γνωστούς και ως bots, και αυτό σήμανε την απώλεια εκατομμυρίων followers για ορισμένους από τους πιο δημοφιλείς χρήστες, μεταξύ των οποίων και ο Justin Bieber.


Οι followers του Justin Bieber μειώθηκαν κατά 2,6 εκατομμύρια, του Piers Morgan κατά 179.000 χιλιάδες και της Katy Perry κατά 2,8 εκατομμύρια. Από το Twitter σβήστηκαν συνολικά 7,7 εκατομμύρια χρήστες.


«Οι followers είναι ένας εμφανής αριθμός και θέλουμε όλοι να έχουν την εμπιστοσύνη πως οι αριθμοί έχουν νόημα και είναι ακριβείς» εξήγησε η Vijaya Gadde του Twitter.


Αυτοί που είδαν διαφορές στους followers τους ήταν διάσημοι και πολιτικοί. «Καταλαβαίνουμε ότι αυτό ίσως είναι σκληρό για κάποιους, αλλά πιστεύουμε ότι η ακρίβεια και η διαφάνεια κάνουν το Twitter μια πιο έμπιστη υπηρεσία για δημόσια συζήτηση».


«Η συνεχής δουλειά να βελτιώσουμε την υγεία των συζητήσεων στο Twitter καλύπτει όλες τις πτυχές της υπηρεσίας μας. Αυτό το συγκεκριμένο update επικεντρώνεται στους followers επειδή είναι ένα από τα πιο εμφανή χαρακτηριστικά της υπηρεσίας μας και συχνά συνδέεται με την αξιοπιστία του λογαριασμού» σημείωσε η Gadde.

Οι followers που έχασαν οι διάσημοι

Katy Perry: 2.8 εκατομμύρια
Justin Bieber: 2.6 εκατομμύρια
Lady Gaga: 2.5 εκατομμύρια
Taylor Swift: 2.3 εκατομμύρια
Barack Obama: 2.3 εκατομμύρια
Rihanna: 2.2 εκατομμύρια
Britney Spears: 2 εκατομμύρια
Justin Timberlake: 1.8 εκατομμύρια
Kim Kardashian: 1.7 εκατομμύρια
Oprah Winfrey: 1.4 εκατομμύριαΉταν νωρίτερα μέσα στον χρόνο που ο ιδρυτής του Twitter Jack Dorsey ανακοίνωσε ότι θα εστιάσουν στις συζητήσεις που γίνονται στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και λάνσαραν εργαλεία που υποβαθμίζουν αναρτήσεις που χαρακτηρίζονται ως ενοχλητικές αλλά δεν παραβιάζουν απαραίτητα τους όρους παροχής υπηρεσιών.


9
Εδώ όλα… είναι Χούmore / Απ: Η Μακεδονία είναι Ελληνική και άλλα παραμύθια
« Τελευταίο μήνυμα από Aggelos στις Ιούνιος 28, 2018, 09:12:50 μμ »

Oι λαοί πιστεύουνε πιότερο τ’ αφτιά τους παρά τα μάτια τους. Αυτό έπαθαν και στην Ελλάδα με τον Αλέξη Τσίπρα. Ενδεικτικό παράδειγμα οι βορειοελλαδίτες. Τα παρακάτω είναι τα εκλογικά αποτελέσματα των εκλογών του Ιανουαρίου του 2015:

– Α’ Θεσσαλονίκης: ΣΥΡΙΖΑ 34,12%   ΝΔ 24,84%   ΑΝΕΛ 5,58%


– Β’ Θεσσαλονίκης: ΣΥΡΙΖΑ 31,64%   ΝΔ 29,22%   ΑΝΕΛ 5,89%


– Ημαθίας: ΣΥΡΙΖΑ 33,94%   ΝΔ 28,87%   ΑΝΕΛ 5,38%


– Κοζάνης: ΣΥΡΙΖΑ 33,11%   ΝΔ 28,13%   ΑΝΕΛ 6,73%
Οι ίδιοι άνθρωποι στις εκλογές της ίδιας χρονιάς  και παρά τα όσα είχαν γίνει με το Βαρουφάκη και τα «ουάου» στους δανειστές, αλλά κυρίως παρά τον εμπαιγμό του δημοψηφίσματος, έκαναν την ίδια μαλακια ξανά.

-Α΄ Θεσσαλονίκης: Ν.Δ. 25%  ΣΥΡΙΖΑ 36%  ΑΝΕΛ4%

-Β΄ Θεσσαλονίκης Ν.Δ. 29,5% ΣΥΡΙΖΑ 33%  ΑΝΕΛ 4%

-Σέρρες: Ν.Δ. 35,2%  ΣΥΡΙΖΑ 29%  ΑΝΕΛ 5%

-Χαλκιδική: Ν.Δ. 33,3% ΣΥΡΙΖΑ 33%  ΑΝΕΛ 3,7%

-Πιερία: Ν.Δ. 32,7%  ΣΥΡΙΖΑ 32,4%  ΑΝΕΛ 4%

-Ημαθία:  Ν.Δ. 27,6% ΣΥΡΙΖΑ 34,3%  ΑΝΕΛ 3,6%

-Φλώρινα:  Ν.Δ.30%   ΣΥΡΙΖΑ 38% ΑΝΕΛ 3,5%

-Καστοριά:  Ν.Δ. 37%  ΣΥΡΙΖΑ 29%  ΑΝΕΛ 4%

-Κοζάνη:  Ν.Δ. 28%  ΣΥΡΙΖΑ 34%  ΑΝΕΛ 5,2%Πίστεψαν τον Αλέξη Τσίπρα. Πίστεψαν στις φανφάρες ότι θα σκίσει τα μνημόνια, ότι θα  βγάλει τους φτωχούς από το αδιέξοδο,  ότι θα δώσει πίσω την χαμένη αξιοπρέπεια στους ανέργους. Πίστεψαν σε ότι τους έλεγε. Και τελικά ήταν αυτός που τους πρόδωσε με τον χειρότερο τρόπο. Που τους ξεπούλησε. Που τους μαύρισε την ιστορία τους, για μερικά χρόνια παράτασης στα δανεικά που πήρε από τους ομοίους του. Από τους αλλόθρησκους. Από τους τοκογλύφους.

Πριν από  αυτόν τον «σωτήρα», μη ξεχνάμε ότι οι ίδιοι άνθρωποι είχαν πιστέψει και όλους τους άλλους ανίκανους και στο μύθο που τους πούλησε ο καθένας απο αυτούς. Φταίνε αυτοί αλλά περισσότερο φταίτε εσείς που τους πιστεύετε. Τώρα καλά να πάθετε.

10
Εδώ όλα… είναι Χούmore / Απ: Η Μακεδονία είναι Ελληνική και άλλα παραμύθια
« Τελευταίο μήνυμα από Vlakas στις Ιούνιος 02, 2018, 01:40:16 μμ »

Επιστρέφοντας στο παρόν, διαπιστώνεις ότι ο κόσμος έχει αλλάξει τελείως: η Μακεδονία είναι 100% ελληνική και χωρίς ούτε μισό Σλάβο, η Κωνσταντινούπολη παραμένει δική μας (αν και σχετικά υποβαθμισμένη συγκριτικά με τα μεγαλεία που δεν θα έχει ζήσει ποτέ), οι Γερμανοί τρώνε ακόμα βελανίδια και μας χρωστάνε τα μαλλιοκέφαλα τους, και η Θεσσαλονίκη έχει μετρό εδώ και κάναν αιώνα.


Μπορεί βέβαια μέσα σε όλες αυτές τις ιστορικές καραμπόλες και ανακατατάξεις να μην έχει γεννηθεί ποτέ ο παππούς σου και εσύ να ξεθωριάσεις και να εξαφανιστείς σαν τον Μάρτι ΜακΦλάι στην «Επιστροφή στο Μέλλον», αλλά το χρέος σου σαν πατριώτης θα το έχεις κάνει και η πραγματικότητα θα έχει διαμορφωθεί όπως θέλεις εσύ και όχι όπως την ήξερες πριν ξεκινήσεις το ταξίδι με τη χρονομηχανή σου…


Σελίδες: [1] 2 3 ... 10