ZAXARi Club

Αρχικά Ονομάσιας Ταινιών σε Torrent

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mogli

  • 4
  • Thanked: 2 times
  • +0/-0
  • ZAXARi Club
Αρχικά Ονομάσιας Ταινιών σε Torrent
« στις: Απρίλιος 18, 2015, 11:39:44 μμ »


Όλοι μας έχουμε δει ή και κατεβάσει ταινίες από το internet. Κάθε φορά που ψάχνουμε την ταινία που επιθυμούμε βλέπουμε πως δεν υπάρχει μόνο μια έκδοση αλλά πολλές με διαφορετικά ονόματα. Μια και δεν μπορούμε να δούμε ένα preview της ταινίας είμαστε αναγκασμένοι να επιλέξουμε το αρχείο που θα κατεβάσουμε από τον τίτλο του filename.


Τί πληροφορίες όμως μας δίνει ο τίτλος;


Με μια πρώτη ματιά βλέπουμε τον τίτλο και την χρονολογία της ταινίας. Ένα τυπικό αρχείο torrent είναι κάπως έτσι:

ZAXARi Movie 2015 DVDRip XViD-MOGLIΠολλές φορές όμως στον τίτλο βρίσκουμε λέξεις όπως Spanish, Italian, Deutsch που υποδηλώνουν οτι η ταινία είναι ντουμπλαρισμένη δηλαδή οι φωνές των πρωταγωνιστών είναι στα Ισπανικά, Ιταλικά, Γερμανικά.

ZAXARi Movie 2015 DVDRip XViD Spanish-MOGLIΜια άλλη πληροφορία που μπορούμε να πάρουμε είναι η κωδικοποίηση. Τις περισσότερες φορές είναι XviD μια και είναι η πιο διαδεδομένη μορφή κωδικοποίησης. Πλέον όλα τα λειτουργικά συστήματα είναι εφοδιασμένα με τους κατάλληλους codecs οπότε στο 99% των περιπτώσεων η ταινία θα παίζει.

ZAXARi Movie 2015 DVDRip XViD Spanish-MOGLIΜέρος της ονομασίας του αρχείου μιας κυκλοφορίας είναι και το όνομα του γκρουπ που τη διέθεσε στο κοινό. Αυτό απλά προσδίδει κύρος στο γκρουπ αυτό. Συνήθως βρίσκονται μέσα σε παρενθέσεις, αγκύλες κλπ. Μερικά καθώς υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλά, από τα πιο γνωστά γκρουπ είναι: LoL, KILLERS, YIFY, FUM.

ZAXARi Movie 2015 DVDRip XViD Spanish-MOGLIΗ σημαντικότερη πληροφορία του τίτλου της ταινίας είναι το Release Format έκδοση. Εδώ πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα αφού έτσι περιγράφεται η ποιότητα της ταινίας. Μπορεί να είναι από ποιότητα κάμερας μέχρι Blue Ray. Ας δούμε περιληπτικά.

ZAXARi Movie 2015 DVDRip XViD Spanish-MOGLI
CAM


Η εγγραφή CAM πραγματοποιείται από κάποιον θεατή, σε ένα κινηματογράφο με μια κάμερα. Με αυτόν τον τρόπο οι ήχοι που προκαλούν οι θεατές ακούγονται και στην εγγραφή. Η εικόνα είναι από κακή συνήθως έως αποδεκτή σπανίως αλλά ειδικά ο ήχος είναι επίσης συνήθως πολύ κακής ποιότητας, με αποτέλεσμα ούτε οι διάλογοι να μην μπορούν να ακουστούν.


Telesync (TS)


Τα TS εγγράφονται επίσης σε κινηματογράφους με τη διαφορά ότι η κάμερα που χρησιμοποιείται είναι υψηλής απόδοσης ποιότητας ενώ χρησιμοποιείται ξεχωριστή πηγή για τον ήχο έτσι ώστε να μην ακούγονται οι ήχοι των θεατών. Το επίπεδο της ποιότητας ήχου και εικόνας κυμαίνεται από αποδεκτό έως μέτριο ενώ σπάνια μπορεί να είναι και καλό. Ένα άλλος ορισμός αναφέρει ότι είναι μια ταινία όπου το βίντεο και ο ήχος έχουν γραφτεί από διαφορετικές πηγές συνήθως η ταινία μέσω κάμερας και ο ήχος από βύσμα ακουστικών και, κατόπιν, συγχρονιστεί χειροκίνητα από τον συμπιεστή του γκρούπ που τη διανέμει.


Telecine (TC)


Τα TC δημιουργούνται με διάφορους τρόπους, όλοι όμως έχουν να κάνουν με την εξαγωγή της ταινίας απευθείας από το καρούλι. Δημιουργούνται σε widescreen letterbox, ή σε fullscreen pan and scan με άριστης ποιότητας ήχο και εικόνα. Η πιο κοινή μέθοδος είναι με μία συσκευή που ονομάζεται συσκευή telecine, η οποία προσκολλάται στο καρούλι και δημιουργεί μία κασσέτα VHS. Υπάρχουν και άλλες συσκευές που δημιουργούν ψηφιακό σήμα ήχου και εικόνας το οποίο αποθηκεύουν σε ένα laptop ή σε μία συσκευή video.


Screener (SCR)


Ένα Screener δημιουργείται συνήθως από μία διαφημιστική βιντεοκασσέτα η οποία έχει αποσταλλεί σε λογοκριτές ή σε κριτικούς. Η ποιότητα είναι συνήθως εφάμιλλη με αυτή ενός εμπορικού VCD. Μερικές φορές ένα μήνυμα copyright εμφανίζεται στην οθόνη, ή η εικόνα γίνεται ασπρόμαυρη για λίγα λεπτά κλπ.


Work-Print (WP)


Τα WP αντιγράφονται από το celluloid ή από άλλη πηγή. Μερικές φορές οι ταινίες δεν είναι ολόκληρες, ο ήχος είναι συνήθως τέλειος και η ποιότητα της εικόνας μπορεί να διαφέρει από ταινία σε ταινία.


DVDRip (DVD)


Τα VCD αυτά έχουν δημιουργηθεί απευθείας από ένα DVD ή ένα laserdisc της ταινίας και η ποιότητα είναι εφάμιλλη αν και όχι ίδια λόγω συμπίεσης με κάποιο codec, της ποιότητας της πηγής.


Blueray - BRRip


Κωδικοποιημένο αντίγραφο του Blue Ray Disc της ταινίας με εξαιρετική ποιότητα.
Subbed


Τα VCD αυτά έχουν υπότιτλους. Μερικές φορές υπάρχουν υπότιτλοι μόνο σε μία γλώσσα με πολύ μικρούς χαρακτήρες. Άλλες φορές είτε οι χαρακτήρες είναι πάρα πολύ μεγάλοι, ή υπάρχουν υπότιτλοι σε πάνω από μία γλώσσα που καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της οθόνης. Οι ταινίες αυτές έχουν ενσωματωμένους τους αρχικούς υπότιτλους επάνω τους, και όχι ανεξάρτητους. Έτσι, αν μία από αυτές έχει, για παράδειγμα, Ιταλικούς υπότιτλους, δεν μπορούν να αφαιρεθούν και να μπουν στη θέση τους άλλοι π.χ. Αγγλικοί. Οι Αγγλικοί θα πέσουν αναγκαστικά από πάνω.


Watermarks


Τα μικρά BD, A ή Ζ μεταξύ άλλων σύμβολα τοποθετούνται στην ταινία. Η τοποθέτησή τους γίνεται από τους Ασιάτες που κυκλοφορούν την ταινία. Συναντούνται και σαν ημιδιάφανα σύμβολα που στιγματίζουν την ταινία και συνήθως είναι εμφανή καθόλη τη διάρκειά της. Μπορεί να υπάρχουν εξαιτίας της αρχικής κόπιας χωρίς να έχουν τοποθετηθεί από Ασιάτες.


PROPER


Η προηγούμενη κυκλοφορία ήταν ψεύτικη, δεν ήταν ολόκληρη, είχε προβλήματα ή, απλά, ήταν χαμηλής ποιότητας και πιθανότατα, για κάποιον από αυτούς τους λόγους έγινε Nuke (βλέπε παρακάτω). Η proper υπόσχεται ότι είναι μία νέα, καλή εκδοχή της και συνήθως είναι.


INTERNAL


Αυτή η κυκλοφορία προοριζόταν αρχικά για το γκρουπ επειδή δεν ανταποκρινόταν στα στάνταρντ του.


STV


Η ταινία δεν προβλήθηκε στις αίθουσες αλλά πήγε κατευθείαν στο βίντεοκλαμπ (STV = Straight To Video).


BAD FPS


Η ταινία δεν ακολουθεί ένα από τα πρότυπα των 24, 25 ή 29,7 FPS Frames Per Second και μπορεί περιστασιακά ή καθ’ όλη τη διάρκειά της να εμφανίζει αποσυγχρονισμό ή σπαστή κίνηση.


INTERLACED


Η ταινία προέρχεται από interlaced πηγή που δεν έχει γίνει deinterlace το αποτέλεσμα είναι πως κατά τις σκηνές με κίνηση τα κινούμενα αντικείμενα αφήνουν πίσω τους είδωλα από γραμμές ή η εικόνα εμφανίζεται κυματιστή στο έμπειρο μάτι.


BAD IVTC


IVTC inverse telecine είναι η διαδικασία μετατροπής μίας NTSC ταινίας 29,7, 30 fps frames per second σε μία ταινία με 24, 25 fps για εξοικονόμηση χώρου. Όταν δεν έχει γίνει σωστά bad ivtc εμφανίζεται αποσυγχρονισμός στον ήχο διαφοροποιήσεις στην ταχύτητα ορισμένων σκηνών περιστασιακό μα όχι μόνιμο interlacing.


NUKE


Η κυκλοφορία αυτή δεν έγινε αποδεκτή και κάηκε. Υπάρχουν δύο λόγοι που συμβαίνει αυτό: 1 Η κυκλοφορία δεν ήταν σύμφωνη με τους κανόνες ενός site και το site courrier releaser την έκαψαν και 2 Η κυκλοφορία είναι DUPE ή κάτι δεν πάει καλά με αυτήν οπότε την καίνε όλοι όλα τα sites courriers releasers.


DC


Director's Cut


SE


Η ταινία προέρχεται από Special Edition DVD.


LIMITED


Η ταινία προβλήθηκε σε λιγότερες από 500 αίθουσες.


DUPE


Η ταινία έχει ήδη κυκλοφορήσει και αυτό είναι ένα αντίγραφο.


RERIP


Η ταινία επανακυκλοφόρησε αφού η εξαγωγή από το DVD έγινε εκ νέου.


REPACK


Κόπηκε και ράφτηκε πάλι γιατί στο πρώτο packing κάποιος έκανε κάτι λάθος.

Αυτά. Καλή θέαση MOGLI