ZAXARi Club

Γενικοί Όροι χρήσης του forum ZAXARi Club

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος SysGen

  • 1
  • +0/-0
Γενικοί Όροι χρήσης του forum ZAXARi Club
« στις: Δεκέμβριος 14, 2014, 02:34:19 μμ »

Γενικά:

Οι παρακάτω όροι χρήσης διέπουν τη λειτουργία του φόρουμ και τη συμπεριφορά όλων των μελών - χρηστών αυτού και δύναται να τροποποιηθούν χωρίς προειδοποίηση.

Στόχος τους σε καμία περίπτωση δεν είναι η λογοκρισία ή ο περιορισμός της δυνατότητας των μελών να εκφράσουν ελεύθερα την άποψη τους, αλλά η ομαλή και παραγωγική διεξαγωγή των συζητήσεων.

Η εγγραφή και η συμμετοχή κάποιου στο φόρουμ σημαίνει την πλήρη αποδοχή των όρων χρήσης. Αν κάποιο μέλος δεν συμφωνεί με τους κανόνες αυτούς, έχει πάντα τη δυνατότητα να μην προβεί σε εγγραφή. Η εγγραφή του μέλους, η πλοήγηση στο φόρουμ και η χρήση των υπηρεσιών του ZAXARi Club λογίζεται ως ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων χρήσης οι οποίοι υπερισχύουν κάθε αντίθετης ρητής ή σιωπηρής συμφωνίας μεταξύ του  ZAXARi Club και των μελών - χρηστών του. Παρακαλούμε ελέγξτε τις επιμέρους κατηγορίες του forum για την τυχόν ύπαρξη συμπληρωματικών κανόνων, οι οποίοι ισχύουν παράλληλα με τους παρόντες όρους χρήσης.

Αποκλεισμός Προτροπών/Συμβουλών. Κανένα μέρος του παρεχομένου στους χρήστες/επισκέπτες περιεχομένου του δικτυακού μας τόπου, δεν αποτελεί και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί, ευθέως ή εμμέσως, παρότρυνση, οδηγία, συμβουλή ή προτροπή για οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη, αντιθέτως εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών/επισκεπτών κατόπιν προσωπικής τους αξιολόγησης, να ενεργήσουν με βάση τη δική τους βούληση, αποκλειόμενης οιασδήποτε ευθύνης μας.

Δηλώσεις Αποποίησης/Περιορισμοί ευθύνης διαδικτύου. Το ZAXARi CLUB καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το σύνολο του περιεχομένου και οι πληροφορίες που εμφανίζονται στο δικτυακό τόπο να χαρακτηρίζονται από ακρίβεια, σαφήνεια, ορθότητα, πληρότητα, επικαιρότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία όμως περίπτωση δεν εγγυόμαστε και κατά συνέπεια δεν ευθυνόμαστε -ούτε καν από αμέλεια- για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη/χρήστη, απ’ τη χρήση του δικτυακού μας τόπου. Περιεχόμενο κι υπηρεσίες παρέχονται «ως έχουν», χωρίς καμία εγγύηση ρητή ή έμμεση, διατυπωμένη ή υποτιθέμενη, εξυπακουομένων των εγγυήσεων ικανοποιητικής ποιότητας, καταλληλότητας, απαραβίαστου συμβατότητας, ασφάλειας κι ακρίβειας, τις οποίες όλες ρητά αρνούμαστε.

Δεν ευθυνόμαστε επίσης για αποκατάσταση οιασδήποτε τυχόν ζημίας -θετικής ή αποθετικής, που μπορεί ενδεικτικά να συνίσταται σ’ απώλεια κερδών, δεδομένων, διαφυγόντα κέρδη, χρηματική ικανοποίηση κλπ.- από χρήστες/επισκέπτες του δικτυακού μας τόπου ή τρίτους, από αιτία που έχει σχέση με τη λειτουργία ή μη, τη χρήση του δικτυακού τόπου, τυχόν αδυναμία παροχής υπηρεσιών/πληροφοριών που διατίθενται από αυτόν ή από τυχόν μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα/υπηρεσίες/πληροφορίες που διατίθενται μέσω αυτού.

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλή λειτουργία του δικτύου, σε καμία όμως περίπτωση δεν εγγυόμαστε ότι οι λειτουργίες του διαδικτυακού τόπου ή των servers, θα ‘ναι αδιάκοπες ή χωρίς κανενός είδους σφάλμα, απαλλαγμένες από ιούς και παρόμοια στοιχεία, είτε πρόκειται για το διαδικτυακό μας τόπο, είτε για κάποιο άλλο τόπο ή server, μέσω των οποίων μεταδίδεται το περιεχόμενο του.Εγγραφές:

- Οι εγγραφές στο φόρουμ ολοκληρώνονται μόνο μετά από την έγκριση των διαχειριστών και σύμφωνα πάντα με τον ελεύθερο χρόνο που διαθέτουν, καθώς η ενασχόληση αυτή δεν αποτελεί έμμισθη δέσμευση αλλά εθελοντική προσφορά και ελεύθερη επιλογή. Κατά την ενεργοποίηση του λογαριασμού σας δεν θα λάβετε κάποιο ενημερωτικό μήνυμα, θα πρέπει εσείς να ελέγχετε αν έγινε αυτός ενεργός.

- Όλα τα εγγεγραμμένα μέλη - χρήστες του φόρουμ, οφείλουν να συμμετέχουν με ευπρέπεια και κατά τρόπο που σέβεται την ισχύουσα νομοθεσία, τα υπόλοιπα μέλη και την ομαλή λειτουργία του φόρουμ, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, προκειμένου να διατηρούν το δικαίωμα της συμμετοχής τους σε αυτό.

- Τα μηνύματα που αναρτούν, εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση του φόρουμ εκτός κι κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο διαχειριστή.

- Να σέβονται τους συνομιλητές μας και τα υπόλοιπα μέλη – χρήστες, που βλέπουν όσα γράφουν κι αναφέρουν.

- Να μην ξεχνούν πως υπάρχουν άτομα διάφορων ηλικιών και με διαφορετικές γνώσεις βιώματα και εμπειρίες. Θα ήταν συνετό να έχουν υπομονή σε περίπτωση που κάποια τοποθέτηση μέλους τους φανεί κουτή, παιδιάστικη, ανώριμη ή απλά διαφορετική.

- Ο καθένας είναι ελεύθερος να γράφει με τον τρόπο που επιθυμεί, σκεφτόμενος πάντα όμως, πως βρίσκεται σε ελληνικό φόρουμ και η επιθυμία των περισσοτέρων μελών, είναι να διαβάζουν ελληνικά έστω κι αν σε αυτά υπάρχουν ορθογραφικά λάθη. Όλοι άλλωστε από τα λάθη μας μαθαίνουμε καθημερινά και γινόμαστε καλύτεροι.

- Να αποφεύγουν τη μόνιμη χρήση κεφαλαίων χαρακτήρων στα κείμενα τους, καθώς  συγκεκριμένος τρόπος γραφής στον χώρο του διαδικτύου, σημαίνει πως φωνάζει κάποιος οπότε η άσκοπη και συνεχή χρήση τους είναι δυνατόν να προκαλέσει παρεξηγήσεις.

- Να αποφεύγουν την έμμεση ή άμεση παρότρυνση για συμμετοχή σε αδελφότητες, σέκτες, τάγματα, δόγματα κ.λπ., μυστικιστικού, αποκρυφιστικού ή και θρησκευτικού χαρακτήρα. Είναι σεβαστή η επιλογή του οποιουδήποτε χρήστη να ανήκει κάπου, όμως δεν αποδεχόμαστε τον προσηλυτισμό. Δεν επιτρέπουμε επίσης και τον σφετερισμό στοιχείων οποιουδήποτε μέλους και με καμία αφορμή (όνομα, άβαταρ, υπογραφή, τρόπος γραφής κ.λπ.).

- Να παραμένουν εντός της θεματολογίας του φόρουμ, των θεματικών ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων, να μην δημοσιεύουν αμιγώς πολιτικά μηνύματα ούτε να συμμετέχουν σε πολιτικές ή κομματικές συζητήσεις και αντιπαραθέσεις για τη δημιουργία έριδων κι εντάσεων.

- Να τεκμηριώνουν κατά το δυνατόν τις απόψεις τους. Όταν, στα πλαίσια ενημερωτικού χαρακτήρα, είναι αναγκαία η παράθεση περικοπών κειμένου ή λοιπού δημοσιευμένου υλικού από άλλα μέσα (περιοδικά, εφημερίδες, βιβλία, ιστοσελίδες κ.λπ.) είναι θεμιτό να γίνεται μνεία του μέσου κι αναφορά σε αυτό που δημοσιεύθηκε αρχικά το υλικό που αναπαράγεται ή του δημιουργού του.

- Να μην αναφέρουν πουθενά προσωπικά δεδομένα και πληροφορίες σχετικά με άλλα μέλη δίχως την έγκριση τους, καθώς είναι ενάντια στους νόμους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Σημειώστε ότι εδώ αναφερόμαστε στην εισαγωγή φωτογραφιών μελών καθώς και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σχετικά με οικογενειακό, μαθητικό, εργασιακό περιβάλλον, ονοματεπώνυμα  κ.λπ.

- Να ζητούν βοήθεια ελεύθερα για οποιοδήποτε θέμα τους απασχολεί, αλλά καλό είναι πρώτα να έχουν κάνει μια έρευνα στο φόρουμ μας, ώστε να διευκολυνθεί το έργο όλων και να αποφεύγεται η άσκοπη επανάληψη θεμάτων.

- Να διατηρούν μόνο έναν λογαριασμό στο φόρουμ, για τον οποίο και συναινούν πως  είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται για την είσοδο και λειτουργία όλων των υπηρεσιών που προσφέρονται ή θα προσφερθούν στο μέλλον από το  ZAXARi Club.

- Να μη διατηρούν θέματα στην επιφάνεια με συνεχή δημοσίευση μηνυμάτων [bumping]. Να μη συμμετέχουν στο φόρουμ με σκοπό τη διαφήμιση εμπορικών προϊόντων ή υπηρεσιών και να μην δημοσιεύουν τα λεγόμενα referral links προς οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή υπηρεσία.

- Να μην αναζητούν και να μη δημοσιεύουν συνδέσμους ή πληροφορίες για την απόκτηση, με οποιονδήποτε τρόπο, παράνομων αντιγράφων υλικού που προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

- Έχοντας υπ’ όψιν τους ότι ο παρών ιστότοπος είναι προσβάσιμος σε μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας, να μην δημοσιεύουν θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο ούτε συνδέσμους (links) ή παραπομπές σε ιστοσελίδες με σεξουαλικό περιεχόμενο.

- Το ZAXARi CLUB έχει το δικαίωμα -αλλά όχι την υποχρέωση- να ελέγχει, εγκρίνει, απορρίπτει ή διαγράφει περιεχόμενο που υποβάλλουν οι χρήστες στο δικτυακό του τόπο κι οι αποφάσεις αυτές σε ουδεμία διαδικασία επανελέγχου υπόκεινται. Διατηρούν το δικαίωμα να διαγράφουν ή ν’ αρνηθούν τη δημοσίευση περιεχομένου που παραβιάζει δικαιώματα χρήσης, εμπορικά σήματα, εμπορικά συμβόλαια ή οιοδήποτε άλλο πνευματικό δικαίωμα (φυσικών ή νομικών) προσώπων καθώς επίσης κι υλικό που παραβιάζει προσωπικά δεδομένα προσώπων. Οι χρήστες απ’ την πλευρά τους, αναγνωρίζουν το δικαίωμα να ελέγχουν και να εγκρίνουν το υλικό που υποβάλλουν πριν τη δημοσίευση του, στο δικτυακό τους τόπο.

- Τα μέλη οφείλουν να αποδέχονται την τελική κρίση των συντονιστών για θέματα σχετικά με τη διαχείριση του ιστότοπου. Δεν επιτρέπεται η προσπάθεια άσκησης συντονιστικών καθηκόντων, έστω κι εμμέσως. Απορίες και σχόλια σχετικά με την εφαρμογή των παρόντων όρων χρήσης δεν επιτρέπεται να διατυπώνονται δημόσια αλλά με προσωπικό μήνυμα προς τον αρμόδιο συντονιστή/ρια ή τον διαχειριστή/ρια.

- Επαφίεται στην κρίση της ομάδας διαχείρισης αν θα παραμένουν ενεργά, θέματα, η θεματολογία των οποίων, έχει αποδειχθεί εμπειρικά, ότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις, αντεγκλήσεις ή συζητήσεις και μηνύματα αμφίβολης αξίας, χρησιμότητας και κοσμιότητας. Επιπλέον, οποιοδήποτε μήνυμα παραβιάζει τους παρόντες όρους χρήσης ή δεν ταιριάζει, κατά την κρίση της ομάδας διαχείρισης, με το ύφος και το περιεχόμενο του φόρουμ, θα κλειδώνεται ή θα διαγράφεται κατά περίπτωση.

- Η παράβαση των παρόντων όρων καθώς και η προσπάθεια παράκαμψής τους με οποιονδήποτε τρόπο, επιφέρει τη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένου και του μόνιμου αποκλεισμού από το φόρουμ κατά την απόλυτη κρίση των συντονιστών.Πνευματική Ιδιοκτησία:

Η αναπαραγωγή των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο φόρουμ χωρίς άδεια απαγορεύεται. Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός από τα δημοσιευμένα στο φόρουμ αποσπασμάτων ή μηνυμάτων την οποία και παραχωρούν ανέκκλητα και χωρίς αντάλλαγμα στο ZAXARi Club.SOCiAL MHDEiA:

- Στην αναζήτηση, και την επιλογή των κειμένων, προς δημοσίευση, συμμετέχουν ελεύθερα όσοι επιθυμούν, με την μοναδική προϋπόθεση, να είναι εγγεγραμμένα μέλη του φόρουμ μας.

- Οι χρήστες που διαχειρίζονται τους λογαριασμούς μας στα social media είναι απλά μέλη του φόρουμ μας, δίχως καμιά άλλη επιπλέον αρμοδιότητα σε αυτό. Τα μηνύματα που δημοσιεύουν σ' αυτά εκφράζουν την άποψη των συντακτών τους και όχι την επίσημη θέση της κοινότητας μας ή τις θέσεις των διαχειριστών αυτής, εκτός κι αν κάτι τέτοιο δηλώνεται ρητά από αρμόδιο διαχειριστή.

- Ο συντονιστής της ενότητας Τιτιβίσματα, είναι ο μοναδικός αρμόδιος για την ανάρτηση των εικόνων στην ανάλογη ενότητα μας, δίχως να ακολουθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα, και σύμφωνα πάντα με τον ελεύθερο χρόνο που διαθέτει.

- Όλες οι εικόνες στις οποίες γίνονται επικόλληση τα κείμενα από το twitter είναι δημιουργίες και πνευματική ιδιοκτησία της Synthesis | Dreams Composers

- Η τελική επιλογή των κειμένων που θα δημοσιευθούν, είναι ελεύθερη επιλογή κι αποκλειστική αρμοδιότητα, των διαχειριστών του φόρουμ μας, δίχως να ακολουθούν κάποιο χρονοδιάγραμμα, και σύμφωνα πάντα με τον ελεύθερο χρόνο που διαθέτουν.

- Κάθε χρήστης που δημοσιεύει περιεχόμενο στο ZAXARi CLUB δηλώνει κι αποδέχεται ανεπιφύλακτα πως, δικαίωμα έχει να υποβάλει για να δημοσιεύσει περιεχόμενο στο SOCiAL MHDEiA  που δεν περιλαμβάνει ή δεν παραβιάζει κατατεθειμένα εμπορικά σήματα, λογότυπα ή υλικό προστατευμένο από πνευματικά δικαιώματα οποιουδήποτε φυσικού ή νομικού προσώπου. Απαλλάσσει τους δικτυακούς τόπους και το φορέα τους, από οποιοδήποτε κόστος δικαιώματος εκμετάλλευσης, αμοιβή κι οποιαδήποτε άλλο χρέος προς οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο εξαιτίας της δημοσίευσης στούς δικτυακούς τόπους, του περιεχομένου π’ έχει υποβάλει. Κάθε πρόσωπο π’ αναφέρεται στο περιεχόμενο αυτό, έχει συναινέσει στη δημοσίευση κι απεικόνιση του και διαθέτει όλες τις αναγκαίες άδειες για τη χρήση κάθε δικαιώματος, που περιλαμβάνεται στο περιεχόμενο που υποβάλλει.

- Τα πνευματικά δικαιώματα του πρωτότυπου περιεχομένου των μηνυμάτων, ανήκουν στους συντάκτες τους, εκτός απ’ τα δημοσιευμένα στον ιστότοπο αποσπασμάτων ή μηνυμάτων τα οποία και παραχωρούν ανέκκλητα και δίχως αντάλλαγμα στο SOCiAL MHDEiA παραχωρώντας παράλληλα στο δικτυακό τόπο το δικαίωμα απεριόριστης, χωρίς αντίτιμο άδειας για χρήση, διανομή, αναπαραγωγή, τροποποίηση, προσαρμογή, δημόσια προβολή κι εκμετάλλευση του περιεχομένου οποτεδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο ηλεκτρονικό ή έντυπο, που δεν παραβιάζει το ηθικό τους δικαίωμα.

- Οι χρήστες είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το περιεχόμενο που υποβάλουν ή διανέμουν μέσω του δικτυακού τόπου ZAXARi CLUB καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Σε καμία περίπτωση το SOCiAL MHDEiA το ZAXARi CLUB οι δημιουργοί όλων των γραφικών απεικονίσεων Synthesis | Dreams Composers ή οι συνεργάτες του και οι σχετιζόμενες μ’ αυτό εταιρείες, οι εργαζόμενοι σε αυτό, οι διευθυντές, μέτοχοι ή εκπρόσωποι του, δεν μπορούν να θεωρηθούν υπεύθυνοι για ζημίες ή απώλειες οποιουδήποτε είδους (π.χ άμεση, έμμεση, τυχαία, παρεπόμενη, αστική ή ποινική) που προκύπτουν από ενέργειες των χρηστών του δικτυακού τόπου.

 


Υπογραφές:

Εφόσον διατηρούν υπογραφή, αυτή να είναι διακριτική, να μην υπερβαίνει συνολικά σε διαστάσεις είτε μία (1) εικόνα μεγέθους 250x100 και 50 Kilobytes είτε τους 200 χαρακτήρες κειμένου (μεγέθους γραμματοσειράς 12) και να μη διαφημίζει εμπορικά προϊόντα ή εμπορικές υπηρεσίες. Το μέγιστο όριο των avatars είναι 90x90 με ανώτατο επιτρεπόμενο μέγεθος τα 50Kb. Η ομάδα διαχείρισης του φόρουμ δικαιούται να αφαιρέσει υπογραφές και avatars τα οποία κρίνει μη επιτρεπτά ή προσβλητικά ή αντίθετα με τους παρόντες όρους χρήσης.

Επικοινωνία:

Εκτιμούμε ιδιαίτερα το χιούμορ, όπως και τις προτάσεις σας, οι οποίες είναι σημαντικές για εμάς. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, μπορείτε να το κάνετε μέσω της ενότητας  Οι δικές σας δόσεις ZAXARi  (για τους εγγεγραμμένους χρήστες μόνο) ή από την  φόρμα επικοινωνίας   της ιστοσελίδας μας, (για όλους τους επισκέπτες αυτής).