ZAXARi Club

Η Μακεδονία είναι Ελληνική και άλλα παραμύθια

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Vlakas

  • 10
  • +18/-3
  • ZAXARi Club
Η Μακεδονία είναι Ελληνική και άλλα παραμύθια
« στις: Ιούνιος 02, 2018, 01:38:02 μμ »
Θέλεις να αλλάξει η επίσημη ονομασία της ΠΓΔΜ έτσι ώστε να μην περιέχει τη λέξη Μακεδονία μέσα; Η λύση είναι απλή.
Φτιάχνεις μια χρονομηχανή, και:-Πας πίσω στις 2 Δεκεμβρίου του 1991 και σταματάς τον Αντώνη Σαμαρά από το να υπογράψει ως υπουργός εξωτερικών το κοινοτικό έγγραφο 3567/91, όπου αναγνωρίζεται η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και αναφέρεται ξεκάθαρα πως ένα από τα κράτη που δημιουργούνται στη θέση της λέγεται «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Μια που είσαι εκεί, πείθεις και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ότι δεν πρέπει να αποδεχτεί σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, καθώς και ότι το θέμα δεν θα έχει ξεχαστεί σε 5-6 χρόνια.-Μετά ταξιδεύεις ακόμα πιο πίσω, στις 18 Ιουνίου του 1959, και αποτρέπεις τον Κωνσταντίνο Καραμανλή από το να υπογράψει διακρατική συμφωνία με την τότε Γιουγκοσλαβία, όπου αναγράφεται ρητά ο όρος «Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας».-Στη συνέχεια πας στο 1944 και σκοτώνεις τον Τίτο, γιατί ήταν αγύριστο κεφάλι και δεν θα δεχόταν με τίποτα να μην ονομάσει «Μακεδονία» την νοτιότερη επαρχία του. Για σιγουριά, πετάγεσαι και 10 χρόνια πιο πίσω και κάνεις φασαρία στη συνεδρίαση της Γραμματείας Βαλκανικών Κρατών της Κομμουνιστικής Διεθνούς, απαιτώντας να μην συμπεριληφθεί στα πρακτικά αναφορά για μακεδονική εθνική ταυτότητα και τέτοιες σαχλαμάρες.-Έπειτα κάνεις μια στάση στο 1912, κερδίζεις μόνος σου τους Βαλκανικούς Πολέμους και εντάσσεις την περιοχή που σήμερα αποκαλούμε ΠΓΔΜ στην επικράτεια του Ελληνικού Κράτους. Επειδή όμως ακόμα κι έτσι θα έχεις Σλάβους που θα αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες... Πας καμιά χιλιετία πίσω και τους ξεφορτώνεσαι όλους, πριν πατήσουν το πόδι τους στα Βαλκάνια. Αν δεν σου αρέσουν οι γενοκτονίες χτίζεις ένα μεγάλο τείχος για να τους κρατήσεις μακριά, μη μολύνουν με τα γονίδια τους το καθαρό DNA των Βυζαντινών (που ως γνωστόν δεν ήταν Ρωμαίοι και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς, αλλά μόνο Έλληνες).-Για να μη γίνει καμιά μαλακία, πας ακόμα πιο πίσω, στην εποχή των Πτολεμαίων, και τους πείθεις να μείνουν ενωμένοι, γιατί αλλιώς θα παρακμάσουν και θα έρθουν να τους πάρουν την εξουσία από τα χέρια οι Ρωμαίοι και διάφοροι άλλοι βάρβαροι.-Κι επειδή οι Πτολεμαίοι ήταν λίγο μαλάκες και δεν μπορείς να τους εμπιστευτείς, πας στο 323 π.Χ. και σώζεις τον Μέγα Αλέξανδρο, ώστε να ζήσει μέχρι τα βαθιά γεράματα, να κατακτήσει όσους τόπους γουστάρει και να φροντίσει να τον διαδεχτούν σοβαροί άνθρωποι που θα κάνουν την Αυτοκρατορία του να κρατήσει μέχρι σήμερα.Αποσυνδεδεμένος Vlakas

  • 10
  • +18/-3
  • ZAXARi Club
Απ: Η Μακεδονία είναι Ελληνική και άλλα παραμύθια
« Απάντηση #1 στις: Ιούνιος 02, 2018, 01:40:16 μμ »

Επιστρέφοντας στο παρόν, διαπιστώνεις ότι ο κόσμος έχει αλλάξει τελείως: η Μακεδονία είναι 100% ελληνική και χωρίς ούτε μισό Σλάβο, η Κωνσταντινούπολη παραμένει δική μας (αν και σχετικά υποβαθμισμένη συγκριτικά με τα μεγαλεία που δεν θα έχει ζήσει ποτέ), οι Γερμανοί τρώνε ακόμα βελανίδια και μας χρωστάνε τα μαλλιοκέφαλα τους, και η Θεσσαλονίκη έχει μετρό εδώ και κάναν αιώνα.


Μπορεί βέβαια μέσα σε όλες αυτές τις ιστορικές καραμπόλες και ανακατατάξεις να μην έχει γεννηθεί ποτέ ο παππούς σου και εσύ να ξεθωριάσεις και να εξαφανιστείς σαν τον Μάρτι ΜακΦλάι στην «Επιστροφή στο Μέλλον», αλλά το χρέος σου σαν πατριώτης θα το έχεις κάνει και η πραγματικότητα θα έχει διαμορφωθεί όπως θέλεις εσύ και όχι όπως την ήξερες πριν ξεκινήσεις το ταξίδι με τη χρονομηχανή σου…Αποσυνδεδεμένος Aggelos

  • 4
  • Thanked: 2 times
  • +0/-0
  • ZAXARi Club
Απ: Η Μακεδονία είναι Ελληνική και άλλα παραμύθια
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 28, 2018, 09:12:50 μμ »

Oι λαοί πιστεύουνε πιότερο τ’ αφτιά τους παρά τα μάτια τους. Αυτό έπαθαν και στην Ελλάδα με τον Αλέξη Τσίπρα. Ενδεικτικό παράδειγμα οι βορειοελλαδίτες. Τα παρακάτω είναι τα εκλογικά αποτελέσματα των εκλογών του Ιανουαρίου του 2015:

– Α’ Θεσσαλονίκης: ΣΥΡΙΖΑ 34,12%   ΝΔ 24,84%   ΑΝΕΛ 5,58%


– Β’ Θεσσαλονίκης: ΣΥΡΙΖΑ 31,64%   ΝΔ 29,22%   ΑΝΕΛ 5,89%


– Ημαθίας: ΣΥΡΙΖΑ 33,94%   ΝΔ 28,87%   ΑΝΕΛ 5,38%


– Κοζάνης: ΣΥΡΙΖΑ 33,11%   ΝΔ 28,13%   ΑΝΕΛ 6,73%
Οι ίδιοι άνθρωποι στις εκλογές της ίδιας χρονιάς  και παρά τα όσα είχαν γίνει με το Βαρουφάκη και τα «ουάου» στους δανειστές, αλλά κυρίως παρά τον εμπαιγμό του δημοψηφίσματος, έκαναν την ίδια μαλακια ξανά.

-Α΄ Θεσσαλονίκης: Ν.Δ. 25%  ΣΥΡΙΖΑ 36%  ΑΝΕΛ4%

-Β΄ Θεσσαλονίκης Ν.Δ. 29,5% ΣΥΡΙΖΑ 33%  ΑΝΕΛ 4%

-Σέρρες: Ν.Δ. 35,2%  ΣΥΡΙΖΑ 29%  ΑΝΕΛ 5%

-Χαλκιδική: Ν.Δ. 33,3% ΣΥΡΙΖΑ 33%  ΑΝΕΛ 3,7%

-Πιερία: Ν.Δ. 32,7%  ΣΥΡΙΖΑ 32,4%  ΑΝΕΛ 4%

-Ημαθία:  Ν.Δ. 27,6% ΣΥΡΙΖΑ 34,3%  ΑΝΕΛ 3,6%

-Φλώρινα:  Ν.Δ.30%   ΣΥΡΙΖΑ 38% ΑΝΕΛ 3,5%

-Καστοριά:  Ν.Δ. 37%  ΣΥΡΙΖΑ 29%  ΑΝΕΛ 4%

-Κοζάνη:  Ν.Δ. 28%  ΣΥΡΙΖΑ 34%  ΑΝΕΛ 5,2%Πίστεψαν τον Αλέξη Τσίπρα. Πίστεψαν στις φανφάρες ότι θα σκίσει τα μνημόνια, ότι θα  βγάλει τους φτωχούς από το αδιέξοδο,  ότι θα δώσει πίσω την χαμένη αξιοπρέπεια στους ανέργους. Πίστεψαν σε ότι τους έλεγε. Και τελικά ήταν αυτός που τους πρόδωσε με τον χειρότερο τρόπο. Που τους ξεπούλησε. Που τους μαύρισε την ιστορία τους, για μερικά χρόνια παράτασης στα δανεικά που πήρε από τους ομοίους του. Από τους αλλόθρησκους. Από τους τοκογλύφους.

Πριν από  αυτόν τον «σωτήρα», μη ξεχνάμε ότι οι ίδιοι άνθρωποι είχαν πιστέψει και όλους τους άλλους ανίκανους και στο μύθο που τους πούλησε ο καθένας απο αυτούς. Φταίνε αυτοί αλλά περισσότερο φταίτε εσείς που τους πιστεύετε. Τώρα καλά να πάθετε.